tiistai 19. kesäkuuta 2012

LATINOSAATIO


Latinosaatio, eli latinostuminen eli latinoksi muuttuminen. Vähän niin kuin globalisaatio on globalisoitumista eli "maapallostumista". Siinä! Nyt olen ominut termin. Ei muuten löydy Googlesta! Keksin sanan muutama vuosi sitten kun haaveilin jonkinsortin lattarikaupankäynninkonsultin urasta ja jopa omasta yrityksestä sillä saralla. Nyt käytän sanaa lähinnä kuvaamaan omaa intohimoani espanjan kielisiä maita ja niiden kulttuuria kohtaan.

Kehitellessäni nimeä lankabisnekselleni, halusin siihen mukaan ehdottomasti lattarimaustetta, jotakin espanjan kieleen viittaavaa. Mimmi on mielestäni kiva suomalainen sana ja nimi. Lähdin siitä. Chiquita on pikku tyttönen espanjaksi, eli chica, mutta "-ita" päätteisenä. Mimmíta! Eli pikku mimminen. Paitsi että suomen kielessä se äännettäisiin Mimmita, ei Mimmiiiiiiiita, niin kuin espanjassa. Siksi siitä tuli Mimmiita. Halusin mukaan myös vanhoja käsityötaitoja kuvaavan perinteisen ja vanhahtavan nimen. No Iita! Eli Mimmiita. Ja sitten vielä se lattarivivahde eli määräinen artikkeli "La". Eli The Mimmiita. Tadaa! Valmista. :)

Haaveilin lattaritalouden opiskelemisesta  Buenos Airesissa. Tavallaan haaveilen vieläkin vähän... Ikinä käymättä Buenos Airesissa, sanoisin että kaupungin kaunein ja värikkäin osa on La Boca.

Kuva: art.com

Vaikken ikinä tulisikaan asumaan Buenos Airesissa, haluaisin silti sinne joskus matkustaa. Ja tanssia tangoa sen kaduilla. Siis jos osaisin.


Kuva: motoadventures.org

Kuva: buenosaires54.com
PS. Muista äänestää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti