lauantai 9. kesäkuuta 2012

SYNTTÄRIKARKELOT


Tasan neljä viikkoa sitten juhlin samalla omia synttäreitäni ja La Mimmiitan "julkkareita" lähimmille ystävilleni. Halusin tarjota jotain erilaista normikakun ja sipsien sijasta. Koska en ole mikään kyökki-ihme, pyysin apuun hyvän ystäväni, jonka bravuureita ovat erilaiset kakut sun muut. Väänsimme kokeelliset cake popsit! Oli myös ystäväni ensimmäiset popsit, joten käytännön toteutus tuotti hieman tuskaa ja harmaita hiuksia. Käytännön vinkkinä voin sanoa, että kannattaa tehdä palleroista PIENIÄ. Ja pitää taikina kylmänä. Eikä tehdä niitä liian aikaisin, vaan juuri ennen kuorrutuksen laittamista. Tikut tuppaavat tulemaan läpi palleroista jos painoa on liikaa - kuten karvaasti saimme kokea. Tuhannet kiitokset kuitenkin ihanalle ystävälleni, jonka pinna on niiiiiiiin paljon pidempi kuin omani! :)

Bakerellan sivuilta löytyy muuten hellyttäviä cake popseja!


Suolaiseksi tarjottavaksi kehittelin "bruschetitoja", eli bruschettan tapaisia pikkusuupaloja. Pohjana on käytetty tavallista paahtoleipää, joka on leikattu vinosti puoliksi ja paahdettu kevyesti uunissa ennen päällysteitä. Näitä oli kolmea eri versiota; italialaisia, espanjalaisia ja japanilaisia. Italialaisissa oli perinteisesti tuore tomaaatti + punasipuli + valkosipuli + mustapippuri -täyte, päällä pieni pala mozzarellaa (nämä tehtiin uunissa täytteineen, jotta mozzarella suli hieman) ja basilikan lehti. Espanjalaisissa oli (aitoa) kanarialaista mojo-kastiketta + jamon serranoa + hunajamelonia pala. Japsiversiossa oli vuorostaan kevyesti pohjalla wasabia + sipaisu soijakastiketta + graavilohta + mustia seesaminsiemeniä + koristuksena ruohosipulia. Hyviä olivat ja mukavan mausteisia!


Varmuuden vuoksia ostin itselleni suloisen värisiä kukkia - jos vaikka kukaan ei olisi tuonut. :)


Ihanaiset ystäväni onneksi tuntevat minut niin hyvin, että lahjat olivat mieluisia... :P


Kertakaikkisen hyvä kekkerit ja suurimmalla osalla taisi olla kovin mukavata vielä meiltä lähdettyämme pippaloiden jälkeenkin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti