maanantai 30. heinäkuuta 2012

TALLINNA

Tallinna oli ihana! Loistava kohde niille, joiden sydän sykkii kaikelle vanhalle ja käsintehdylle. Tällä kertaa päätettiin skipata lankakaupat ja panostettiin muunlaiseen shoppailuun. Kohteena oli käsityöputiikkeja, vintagekauppoja ja Suomesta uupuvia vaateliikkeitä.

Ei ihme, että Tallinnaan ovat rantautuneet espanjalaiset ketjut, kuten Zara, Bershka ja Stradivariuskin. Sillä vaateketjujen lisäksi siellä oli havaittavissa espanjalaisten turistien invaasio! Ohi ovat ne ajat kun kuuli pelkkää suomen kieltä kaduilla. Vanhassa kaupungissa sorisi tällä kertaa espanjan kieli ja putiikkien ikkunoissa saattoi nähdä "hablamos español" -kylttejä. Tämä tietysti ilahdutti minua Espanja-fanina. Enää ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, jos iskee hinku tapasten ja espanjan kielen äärelle! ;)Meille oli varattu huone Meriton Old Town Garden hotellista, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Hotellissa oli näkyvillä kaikkia hauskoja vanhoja yksityiskohtia ja sisustus oli oikein paikkaan sopivan idyllinen.


Vanhan kaupungin rakennuksissa on nähtävissä runsaasti värejä, myöskin allekirjoittaneelle kovin mieluisia pastelleja.


Kun vähän vaivautuu katselemaan ympärilleen ja ylemmäs, on mahdollista bongata mielenkiintoisia detaljeja.Tuon symppiksen rötiskön naapurissa sai skumppaa eurolla! :)


Tallinna on tulvillaan kaikenlaisia käsityöpuoteja, joista löytyy niin perinteisiä kuin modernejakin tuotteita. Kaupungin monipuolisen käsityöputiikkikartan löytää Virolaisen
kansantaiteen ja käsityön liiton sivuilta.Osa vanhan kaupungin rakennusten ovista on keskiaikaisen matalia.


Mukaani melkein lähti jo tuollainen pörröinen musta lammas, mutta ei sitten kuitenkaan.


Voe kuin lutuna keppiheppa!


Hyvien ideoiden kirjaa harkitsin myös, mutta en sitten raaskinutkaan.


Piti ihan vähän vaan noloturisteilla... :D


Vierailimme myös parissa  vintagekaupassa. Fankadelik oli aivan ihana putiikki, josta myöhemmin vielä erillinen postaus... :)


Nolita Vintage on hieman pienempi liike, mutta symppis sekin.


Illemmalla lepuuteltiin jalkoja tapasten ja drinksujen parissa. Onneksi sää oli kuin morsian aamusta iltaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti