maanantai 16. heinäkuuta 2012

TAMPEREEN ASUNTOMESSUJEN ANTIMIA


Viime viikonloppu oli iloinen irtiotto arjesta. Sain vieraakseni kaksi ei-mitään-normipirkkoa Pohjois-Karjalasta. Lauantaina tehotyttöiltiin Tampereen asuntomessut läpi, illalla katsastettiin Tammerfestit, sunnuntaina oli vuorossa Cava-brunssi Inezissä ja vielä jaksettiin ale-shoppaillakin. Sitä karumpi olikin sitten paluu arkeen tänä aamuna...

Meidän lisäksi moni muukin ilmeisesti kuvitteli, että asuntomessujen avajaisviikonloppu olisi täyteen ammuttu. Ilmeisesti kuitenkin moiset luulot sekä Tammerfestit vaikuttivat siihen, että väkimäärä oli oikein inhimillinen. Aikaa kului yli kolme tuntia, mutta silti jäi käymättä valitettavan moni kohde.

Eniten minua ilostutti messuilla väriloisto, vanhan tuunaus ja käsitöiden arvostuksen näkyminen sisustuksissa. Ihanan DIY-ekologisen-kilttiä. :) Suurin osa omakotitaloista jätti kuitenkin kylmäksi musta-valko-harmaudellaan. 

Nämä värikkäät talot olivat ehdoton suosikkini messuilla. Ne muistuttivat kovasti eteläisemmän pallonpuoliskon maissa harrastettavasta monivärisyydestä, josta muuten yhdessä aiemmassa postauksessa on esimerkki. 
Näkyipä väriä omakotitalojenkin ulkopinnoissa.

Sisustuksista lempparini oli Hervannan seurakunnan "arvottomasta Arvokas" -teemalla sisustama Onnelankoti. Pakanana kääntäisin seurakunnan ajatuksen niin, että ihminen antaa itse elämälleen tarkoituksen ja arvon. Sillä teemalla on kuitenkin tuunattu vanhasta arvokasta ja mielestäni kaunein koti messuilla. :)


La Mimmiita plyysisohvat :)

Kuvaaja oli niin pähkinöissään ettei tajunnut kuvaavansa itseään...


Tämän hetken trendi eli trikookudematto oli viety astetta pidemmälle kokolattiamatoksi.


Kokonainen seinä oli tapetoitu vanhoilla kartoilla.

Toinen suosikkini oli Pikku Puu -talo, joka oli sisustettu käyttämällä melkein kokonaan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalon tuotteita. Kontilla on muuten oma DIY-sivu Facebookissa.


Hmmmmmökille...

Ihanan värikästä mexicaania! Eipä heti uskoisi, että ikivanhasta patjasta ja mummon kukkatelineestä saa tuunattua noin trendikkään näköistä.

Olen totaalisen ihastunut näihin palamattoihin. Näitä saa muuten esimerkiksi hannas sisustustalosta.


Kuin myös näitä näkymättömiä kirjahyllyjä. Menivät myös hankintalistalle. :)


"Hyvinvointia käsitöistä"
 Trikookuteet ja neulominen ovat selkeästi pinnalla.


Villinä arpana suloinen pihapatsas kivistä ja ruosteisesta raudasta.


Tabermanniin on hyvä lopettaa. "Tulla lujaksi. Pysyä pehmeänä. Siinä on haavetta kylliksi yhdelle elämälle." (Tarrat: art4u.fi)


PS. Asuntomessuista vielä vähän lisää myöhemmin...

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä! Näyttäisi ihan siltä, että Asuntomessuilla on tällä kertaa tyhjätaskullekin jotain annettavaa. Täytyy ehkä käydä paikanpäällä katsastamassa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ehdottomasti suosittelen. Ideat ovat aina ilmaisia (tai siis lipun hintaisia) ja jalostettavissa. :) Tosin vieläkin enemmän olisin kaivannut värikkyyttä ja tuunausta.

    VastaaPoista