tiistai 16. lokakuuta 2012

IRKKU JA SEN PÖRHÖNEULEET

Seuraavaksi nähdään - tai siis luetaan - oiva esimerkki meikäläisen ajatuksenjuoksusta ja mistä kaikki inspikset oikein tulee. 

Tänään siis kävelin päivätöistä kotiin ja kuuntelin samalla radiota. Siellä puhuttiin siitä, kuinka kannattaisi säilyttää kaikki vanhat vaatteet ja kengät, koska muoti kertautuu aina tietyn ajanjaksoin ja kaikki tulee uudelleen trendikkääksi vääjäämättä jossain pisteessä. Kuten on käynyt esimerkiksi 80- ja 90-luvuille. 

Kotona selasin postin luukusta tipauttamaa Henkkamaukan lisäkuvastoa ja ihastelin ihanaa pörhöneuletta. 


Tästä pörhöneuleesta tuli mieleeni 90-luku ja Irene Usvasalon lukuisat neuleet. Pikkutyttönä jaksoin ihastella loputtomasti Ireneä telkkarissa ja toivoin hartaasti, että omat taitoni olisivat riittäneet moisiin neuleisiin! Minua reilusti nuoremmilla ei varmaankaan ole hajua koko Irkusta eikä sen neuleista. :D Ylen sivuilta voi lukea lyhyen briiffin Irenestä ja mitä naiselle kuuluu 2000-luvulla. 

Yritin googlettaa kuvia Irenen neuleista, jotta olisin saanut aikaiseksi hyvän postauksen aiheesta, mutta eipä käynyt kovin hyvä flaksi. Johtunee ehkä siitä faktasta, että 80-90 lukujen vaihteessa ei varsinaisesti tunnettu digikameroita ja internettiä... :D Irkun neulekirjan kansikuvista saa kuitenkin vähän käsitystä, mistä oli kyse. 
 Pörhöneuleet ja hapsut ovat kokeneet (vähintäänkin) toisen tulemisensa ja nyt himottaisi tehdä itsekin jotain pörröistä ja hapsuista... Ai niin, olenhan mä jotain hapsullista jo väkertänytkin! :)

Täältä löytyy muuten kiva tribuutti Irenelle ja samalla vanhojen villapaitojen tuunausidiksiä ! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti