perjantai 9. marraskuuta 2012

KILTTI JOULUHAASTE

Luin tällä viikolla, kuinka suomalaiset ovat taas tänä vuonna käyttämässä jouluun noin 400 euroa per henkilö. Hienoa! Tuetaan suomalaisten työllisyyttä, kauppiaiden kassakoneet huutavat jälleen hoosiannaa ja kartutetaan bruttokansantuotetta. Ostetaan lisää joulukoristekrääsää ja lahjoja, joita kukaan ei toivonut, saati tarvitse. Tai sitten ei.

Mietin tätä jo jonkin aikaa ja nyt päätin toteuttaa itse oman haasteeni ja kirjoittaa sen kaiken kansan luettavaksi. Päätin siis seuraavaa:

  • Tänä vuonna en osta yhtään uutta joulukoristetta tai mitään muutakaan jouluun liittyvää krääsää.
  • Tänä jouluna en aio lähettää yhtään joulukorttia roskiin heitettäväksi.
  • Tänä jouluna en osta yhtään joululahjaa kenellekään. Jos joku saa jotain, niin sen olen itse tehnyt tarvikkeista, joita löytyy jo kotoa. 

No niin. Nyt se on kerrottu. Eikä pidä ymmärtää väärin. Olen suurimpia joulufaneja. Glögin kittaamisen aloitan jo marraskuun alussa, tuikuttelen innokkaana kynttilöitä ja joulukuusen hankin väkisin, vaikka mieheni ei joulusta tykkääkään. Tämä ei siis ollut helppo päätös.

Jos haluaa rakkaitaan muistaa kiltillä lahjalla, voi hankkia vaikka lukutaidon kehittyvien maiden lapsille. Se onnistuu esimerkiksi Planin, World Visionin tai Fidan kautta. 

Kuinka moni on valmis toteuttamaan saman, tai edes osan yllä mainituista? :)Kuva täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti