tiistai 28. elokuuta 2012

PURKKAPALLO-TUUBIHUIVI

Varoituksen sana. Tänään lähti vähän lapasesta kuvien ja Picasan kanssa. Mutta hei, tämä lanka vaatii vähän pehmoilua! :D 

Neuloin siis viime viikolla uudesta Gypsy Garden langasta tuubihuivin. Värinä Bubblegum. Tämä huivi vilahtikin jo sunnuntain Knit 'n' tag postauksessani. Tosin kuvassa huivi oli kaksinkerroin kaulassani. Tämän huivin neulominen sopii tumpeloimmallekin tekijälle. Ei haittaa vaikka kasvaisi kuinka monta peukaloa keskellä kämmentä. Aikaa meni tunti. (Sisälsi säätämistä silmukkamäärän kanssa.) 

Ohje: Ota puikot kokoa 12. Luo 10 silmukkaa. Neulo aina oikein niin kauan kunnes lanka on lähes loppu. Päättele. Valmis!




Tämä kaulassa tekee mieli puhallella pinkkiä Hubba Bubbaa! :D

(ps. Voita samaista lankaa sunnuntain postauksessa... ;))

sunnuntai 26. elokuuta 2012

KNIT 'N' TAG SATOA

No nyt on neulottu ja tägätty! Kokonainen puistollinen puita. :)

Olen ollut varsinainen tehotyttö viimeisen viikon. Eilen viiden puistossa vietetyn aurinkoisen tunnin jälkeen ehdin vielä treffaamaan kolmea ystävääkin. Meni vähän niin kuin läpyistä-vaihto-tyylillä ja puistoapurini kanssa kotiuduimme hotellille vasta kolmen kieppeillä yöllä. Noh, rankka virkkaustyö vaatii rankat huvit! :D Ymmärettävistä syistä tyydyn kertomaan teille tapahtumista kuvakollaasilla turhien turinoiden sijaan.


Lauantai alkoi virkkaamalla. Mietteliäs katse; pysyyköhän se puussa... :)(Kuva Knit 'n' Tagin)


Alla oma ei niin pieni paratiisipuuni. Sekä avulias apurini. :) Kaikki virkkaukset on muuten Bamboolla ja Bambinolla. Kukkien ja perhosten lisäksi mukana oli erilaisia omituisia otuksia. Kuten tuo oikeassa yläkulmassa näkyvä lintu (vai kala?) ja mittarimato alakulmassa. Valkoinen "enkeli-perhonen" oli ainoa väritön otus puussani. Se on edesmenneen isäni muistolle. Hautausmaalla kun ollaan. Isi oli kova mies värkkäämään itse hänkin. :)


Tämä Mansikki oli tapahtuman ehdoton vetonaula. Kaikki ihastelivat sitä. Paitsi koirat...


Seuraavat kaksi puuta olivat suosikkejani. Toki niitä oli muitakin. Näistä pidin kuitenkin erityisesn paljon. "Se oikea":n LOVE. <3


Knit or Die -ryhmän meksikolaishenkinen Kuolleiden päivä -teemainen puu.

Virkkukoukkusen puu. "Eihän lankoja vaan voi olla liikaa". No ei!!! :D


 Söpöä valkoista pitsiä. Kuvan ensimmäinen puu on Novitan.


Sekalaisia otuksia täälläkin. :)


Koivua ja tiiltä.


Tupsuloita. 


Värikästä vertikaalia ja horisontaalia.

Nukkumatti yöpuulla. 


Mollaa ja mummoa.




Kirjastoauto oli täynnä käsityökirjoja! Tosin en tajunnut vierailla sisällä autossa...


Naapurin Solidaarisuussilmukat tekevät hyvää. Tutustuin myös sukunimikaimaani silmukoilta. :)



Ja vilahdettiin sitten Kymppiuutisissakin ehkä sekunnin verran! :D Täältä näkee ainakin vielä toistaiseksi kyseisen kevennyksen.

Arvatkaapa muuten unohdinko itse laskea ne puuni kukkaset???!!! KYLLÄ. :D Eli edellisen postauksen kilpailuun voi osallistua ihan vaan kommentoimalla ylipäänsä jotain joko siihen edelliseen tai tähän postaukseen. Meilatakin saa. Arvon sitten voittajat syyskuun puolivälin jälkeen. Muuten samat jutut voimassa.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

LOK(G)OILUA

Nyt on lokoiltu mökillä ja logoiltu Knit 'n' Tagiin. Viikonloppu oli oikein leppoisa. Leppoisaa olinkin vaihteeksi vailla. Ruokana oli hyvän vaimon helpot herkut. Eli kaupasta ostettuja kanttarelleja, sekä anopin keräämistä marjoista ja pakastetaikinapohjasta "leivottu" mustikkapiirakka. :)

Podin lunssakuumettani virkkaamalla La Mimmiitan logoa. Täytyyhän sitä vähän mainostaa itseään Knit 'n' Tagissa. Tästä tuli aikas hieno. Voi tuottaa ihan hitusen luopumisen tuskaa jättää se puuhuni. Vei se yllättävän paljon aikaakin. Noh, se on vain materiaa ja ainahan minulle jää muisto blogiini. Lisäki tuotokseni saa hyvän kodin tapahtuman jälkeen. Siitä lisää myöhemmin...

Lankakerien tilalla on tällä kertaa kukkia, paratiisipuuni teeman mukaisesti. On ollut muuten hauska kuulla eri ihmisten kommentteja, mitä kukin näkee logossani. Oma ajatukseni oli alunperin, että se on ikään kuin kamee-koru, mutta värit kuten negatiivissa eli päinvastoin. Logoa ideoidessani tuntui, että päässäni pyöri pelkästään lankakerät. Siksi logossanikin päässä ovat lankakerät, tosin kuulemma näyttävät myös paplareilta. Logotytöllä on lisäksi etuhiukset, kuten itsellänikin on lähes aina ollut. :)



torstai 9. elokuuta 2012

DIY TAULUT

Mielestäni tärkeintä sisustuksessa on esineiden tunnearvo - ei hinta. Siksi halusinkin kotimme seinille jotain, mikä herättää tunteita ja muistoja. Se on nähtävissä myös yhdessä edellisessä postauksessani. Päätin aloittaa DIY taulukollaasini näistä kahdesta kuvasta. Kuvat on haalittu ja kehykset Ikeasta. Kuten ihan ensimmäisissä jutuissani kerroin, minulla on sukkisfiksaatio. Johtuu (ikääni nähden) pitkästä työhistoriastani sukkiksia valmistavassa yrityksessä. Siitä taulujen aihe.


Tämän hauskan Amarin vintage-mainostaulun lahjoitin itse itselleni muistoksi lopettaessani sukkisassarina työskentelyn.


Löysin viime talvena eräältä Tampereen (Hatanpään) kirpparilta vuoden 1937 Kodin Kuvalehden. Siinä oli heti ensimmäisellä sivulla tämä vanha Suomen Trikoon mainos. Pitihän se saada! Nimittäin äitini on aikoinaan yli 30 vuotta sitten tullut Tampereelle töihin juurikin Suomen Trikoolle. Samaisessa firmassa minäkin tein ihka ensimmäiset oikeat kesätyöni. Tosin Suomen Trikoon nimi oli jo vaihtunut vuosikymmenten ja omistajanvaihdosten saatossa.

Tiesittekö muuten, että vanhaan Suomen Trikoon tehtaaseen on tulossa pian luovien alojen keskus? Ihanaa, että rakennus säilytetään. :)



Kyseisestä Kuvalehdestä saisi muuten muitakin ihania pikkutauluja. Eikä lehti maksanut kuin 4€. Toisin kuin eräällä toisella tamperelaisella Laukontorin rannassa sijaitsevalla kirpparilla olisi saanut pulittaa samankaltaisesta lehdestä melkein 30€...




Nykyajan Iita voisi olla toista mieltä vanhan Husqvarnan siroudesta ja keveydestä... :)


Blondex! Tsihi. :D

Ai niin. Muistakaa tukea suomalaista työtä ja ostakaa Norlyniä, Amaria ja Voguea!

sunnuntai 5. elokuuta 2012

KULTACLUTCHI

Hapsulaukuista esittelyvuorossa on nyt se eilisen päivänsankarin lahja, josta mainitsin aiemmin. Ystäväni on samanlainen kultaa ja kimallusta rakastava harakka kuin minäkin. Laukun värivalinta ei ollut siis kovin vaikea. :) Tämä lanka ei ole La Mimmiitan valikoimasta, vaan tätä sattui muuten vaan lojumaan kotona kerätolkulla. Tilasin sitä joskus vajaa vuosi sitten Titityystä, kun kuvittelin neulovani siitä pikkujoulumekon.


Laukku on virkattu samaisilla Novitan ohjeilla, kuin se eilisen postauksen violettikin. Tosin tällä kertaa muutin ohjetta hieman, sillä langan tekstuurista johtuen hapsut eivät tahtoneet pysyä ojennuksessa, vaan tuppasivat löystymään. Ohjeen kohdassa 3-4, vedin langan ensin kahden ja uudelleen toisen kahden silmukan läpi. En siis kerralla kolmen silmukan. Näin hapsut eivät "purkaannu" niin helposti.


Ompelin laukkuun vetoketjun, vuoren ja pankkikortin kokoisen pienen taskun. Rannehihna on tehty rypytyslanka-kuminauhasta ja helmistä.


Tästä tuli niiiiiiiin hieno! Vaikka itse kehunkin. Joutuu tekemään itselleenkin vielä samanmoisen. :)


Kotoa löytyy erinäisiäkin värivaihtoehtoja metallivirkkauslangoista. Tuo sininenkin olisi aikas nätti. Tämän laukun langan väri on siis valkokulta. Jos ei halua ihan tunkkaisentummaa kultaa, on tämä raikkaampi vaihtoehto.


Laukkuun tarvitset: metallivirkkauslankaa, virkkuukoukun, vuorikangasta, vetoketjun, ompelulankaa, kuminauhaa/lankaa ja helmiä. Tuollaista kultaista ompelulankaakin on olemassa. Tähän käytin silti ihan normi valkoista lankaa. Rannelenkkinä voi käyttää myös valmista rannekorua, kuten itse käytin siinä violetissa laukussa. Tämän laukun virkkasin 3,5 mm koukulla. Ihan siitä syystä, että hukka on taas vienyt kaikki sitä pienemmät koukkuni...

Olen nyt niin tohkeissani näistä hapsulaukuista, että mietin josko tehtailisin niitä ihan myyntiin asti. :) Hapsuja on tulossa lisää myös seuraavaan neulepaitaani!

lauantai 4. elokuuta 2012

MIMMEILYÄ

Tämä on sitä La Mimmiitan Mimmeilyä! Parhaat päälle ja Cavaa lasiin. Jotenkin on sellainen kutina, että nyt viedään viimoisia kesäilmoja ja kesäpippaloita. Siksi halusinkin pukeutua mahdollisimman kesäisesti. 

Tämä asukokonaisuus oli pakko esitellä teille. Monet ovat kysyneet, että miksi en käytä omatekemiäni vaatteita. No siksi kun en ehdi tekemään ikinä mitään! No niin, nyt on kaikki joko itse tehtyä, tuunattua, segunda manoa (=second hand) tai vintagea. Paitsi nuo hauskat Vero Modan  pöksyt, jotka ovat siis farkun (jeans) ja nahan (leather) sekoitus = "jeather". 

Valkoinen toppi on tuunattu Henkkamaukan mekosta, jämistä tein pääpannan. Simpukkakoru on itse tehty. Samoin rannekoru. Kengät ovat Tukholman Beyond Retrosta. Maksoivat 20€. Love them! 


Eikö olekin oikeaoppisesti kuvattu? Kamera näkyy peilistä ja huulet töröllä! OMG! Oikea pissis. Pyydän huomioimaan, että vihaan kameran edessä olemista ja välttelen parhaani mukaan moisia kapistuksia. Siksi en osaa olla kuvissa luontevasti, saati normaalisti.


Koska tämä ei ole mikään muotiblogi - vaikka muodista tykkäänkin. Tässä on päivän käsityöannostus. Eli se eilen vilauttamani virkattu clutch. Eli laukku. (Minun piti oikein googlettaa mitä se clutch tarkoittaa, kun siihen ensi kerran törmäsin...)

Nyt kolmekymppisille! Sitä tuntee itsensä oikein nuoreksi, kun on vielä alle kolmekymppisiä kavereita... ;)