torstai 17. tammikuuta 2013

BAMBULANKA

Olen törmännyt paljon kyselyihin, että mitä siitä bambulangasta nyt sitten oikein voi tehdä. Olisi helpompi varmaan vastata, että mitä siitä ei voi tehdä?!! :D Bamburätit ja -pyyhkeet ovat varmaan tulleet jo hyvin tutuiksi monelle. Mutta kun siitä on niin paljon muuhunkin! 

Ensin haluan korjata yleisen harhaluulon bambulangasta. Sitä ei ole todistettu antibakteeriseksi, sillä kyseinen ominaisuus häviää, kun bambukuidusta prosessoidaan viskoosia. Kaikki vähänkään pehmeä bambulanka on siis nimenomaan bambuviskoosista valmistettu. Bambulanka imee ja luovuttaa kuitenkin hyvin kosteutta, kuten kaikki selluloosakuidut - toisin kuin puuvilla. Täällä olen kertonut bambusta enemmänkin. 

Bambulangasta voi yhtä hyvin tehdä kaikkea, mitä voisi kuvitella tekevänsä esim. puuvillalangastakin. Suosittelisin tosin jättämään kokonaan tavalliset puuvillat. Puuvillan kasvatus on nimittäin aiheuttanut mm. Araljärven kuivumisen ja viljelyssä käytettävät torjunta-aineet tappavat tuhansia kehittyvien maiden ihmisiä vuosittain. Luomupuuvilla on astetta parempi vaihtoehto.

Paasaus sikseen! Nyt muutamia esimerkkejä, että mitä siitä Bamboosta nyt oikein voikaan tehdä... :)Lastenvaatteisiinkin pehmoinen bambu passaa! :)Ja oma suosikkini! Bambulangan ja mohairin neulominen samaan aikaan. Kuten alla olevissa kuvissa.
Omia bambulangan ja mohairin fuusiotuotoksiani olivat mm. tämä neulemekko ja bolero. Pelkkää bambua on nähty esimerkiksi hapsuliivissä ja hapsulaukussa. Pitäisköhän mun muuten päästä jo yli noista hapsuista...??!!! o_0

Rohkeasti siis vaan bambua puikoille! :)

Kaikki kuvat Be Sweetin nettisivuilta ja Ravelrystä (jossa myös ilmaisia ohjeita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti