perjantai 22. maaliskuuta 2013

HENKKAMAUKKA HEREILLÄ

Kaikille uusille lukijoille ihan tiedoksi, että olen vähän tämmöinen semi-hippi, joka silloin tällöin intoutuu keuhkoamaan kaikesta ekologisuudesta ja eettisyydestä. Siksipä tämä blogi ei keskity pelkästään käsityöjuttuihin, vaan myös kaikkeen "kilttiin" - eli siihen semihippeilyyn. :)

Alustuspuheen jälkeen itse asiaan. H&M:llä on myynnissä tällä hetkellä CONSCIOUS-mallisto, jonka tarkoitus on siis tarjota kestävämpää muotia. Miten tämä sitten näkyy? Oman tutustumiseni perusteella ainakin materiaaleissa; kierrätettyä polyesteriä, luomupuuvillaa jne. Kaikkien materiaalien tuottamisessa on tosin omat ongelmansa ja epäekologisuutensa, niin myös tekokuitujen kierrätyksessä sekä luomupuuvillan kasvatuksessa ja riittävyydessä. Hinnat ovat tämänkin malliston vaatekappaleissa erittäin henkkamaukkamaisen alhaiset, joten eettisyyden puolestakaan en lähtisi heittämään yläfemmaa. 


OutsaPopin FB-sivuilta löysin vielä tällaisen linkin. H&M on siis nähtävästi julkaissut vastuullisuusraporttinsa mukana myös listan tavarantoimittajistaan. Miten harvinaista ja ihanan esimerkillistä!

Eihän näillä teoilla vielä maailmaa pelasteta, mutta mitä sitä sanotaankaan pienistä puroista ja isoista virroista... Ja toivottavasti pienet perässä mitä isot edellä. Siltikin kehottaisin kannattamaan ennen kaikkea kohtuutta kuluttamisessa. Ikinä ei voi olla 100% eettinen ja ekologinen, mutta valintoja voi tehdä ja kulutusta vähentää.

Tämän sanottuani, voinkin sitten esitellä jatkumoa omalle lime-hurahdukselleni! :D Olihan se nyt pakko päästä testaamaan henkkiksen "tietoisuus-mallistoa", jotta voi sitten olla tietoinen jotta missä mennään. (seliseli)Tänään noudin postista kolme - yllättäen limenvihertävää - vaatekipaletta. Ensinnäkään en voinut vastustaa tuota ensimmäisen kuvan kierrätyspolyesteristä valmistettua limemekkoa. Olin myyty pelkästään jo tuosta ihanasta kevätpuutarhavanessaparatiisista! :D Toinen ostos oli yllä oleva bleiseri. Pellavaa ja luomupuuvillaa! Ja tietty limeä tvistiä luonnonvaalean kanssa. Kolmantena ostoskoriin eksyi alla näkyvä toppi. Kierrätettyä polyesteriä sekin. Tulis vaan jo kesä!!! :)


Kuvat: H&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti