maanantai 3. kesäkuuta 2013

HISPAANON TORTILLA

Eli vähän niin kuin espanjalainen tortilla, eli perunamunakas, mutta bataatilla. :) Passaa siis autoimmuunipaleolaisellekin perunattomana.

Sisältää hyvin helpot ja halvat ainekset:

  • semikypsäksi keitettyä bataattia
  • sipulia
  • kananmunaa
  • mausteita

Keittelin kuorittuja bataatin palasia noin kymmenisen minuttia, niin etteivät ole ihan täysin pehmeitä vielä. Keitinveteen voi lisätä vaikka kasvisliemikuution, tai pelkkää suolaa. Semikypsät bataatin palat ja sipulin palat/renkaat ladotaan uunivuokaan. Kananmunat (tässä satsissa muistaakseni 7kpl.) rikotaan ja sekoitetaan sekä lisätään suolaa ja muita mausteita - esim. chiliä, paprikaa, cajun tms. Munaseos päälle ja uuniin! Tähän heittelin vielä tuoreita basilikan lehtiä. Paprika on myös mainio tortilla-aines, mutta ei vaan sovi niinkään autoimmuunipaleoon, joten jätin pois.


Paistellaan noin 170-180 asteessa niin kauan, kunnes munaseos on hyytynyt. 

Tortillahan on vähän niin kuin meidän spydäri - kaikkea sekaan mitä kaapista vaan löytyy!

Meinasi muuten tulla valkoisen sivun kammo tämän blogiuudistukseni myötä... Että mitenkäs tästä sitten... No mutta nyt se on voitettu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti