sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

KESÄKURPITSALASAGNE

Tämä kuva ei ehkä ole maailman herkuimman näköinen, mutta tämä lasagne on silti ihan parasta! Ja kaiken parasta on se, että se on myös viljatonta ja maidotonta. Muttei mautonta. :)



Valmistukseen tarvitset:


  • 1 kesäkurpitsan
  • 400g (luomu)jauhelihaa
  • kookosmaitoa  ja/tai riisimaitoa
  • riisijauhoa
  • paseerattua tomaattia 
  • sipuli
  • suolaa

Kiehauta kookosmaito ja/tai riisimaito. Itse käytän yleensä kookosmaitoa, kun nyt satun tykkäämään kookoksesta niin kovin. Säilykepurkillinen riittää. Voit tehdä myös suhteella 50 kookosta ja 50 riisimaitoa. Suurusta riisijauholla, noin 2-3 ruokalusikallista on aika passeli, voit lisätä vähitellen. Tarkoittaa siis, jotta vispaa vimmatusti jauhot kiehahtavaan maitoon. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti. Miksei toimisi myös blendatut tuoreet tomaatit. Mausta suolalla.

Vedä kesäkurpitsa keskeltä poikki ja siivuta ohuiksi levyiksi. Itketä siivut=levyt esim. talouspaperin päällä.

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli. Mausta ainakin suolalla.

Lado vuokaan vuorotellen kesäkurpitsalevyt ja jauhelihaseos. Väliin tietty lasagnekastike. Toimi niin kuin tekisit normilasagnea. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia.

Kesäkurpitsan lisäksi lasagnen seassa toimii myös tomaatin siivut. Miksei kesäkurpitsan tilalla myös munakoisokin, jolloin se on hieman Moussaka-tyylinen. Lasagnen päälle voi ripotella Manchego-raastetta.

PALEOHUOM! Tomaatti ei varsinaisesti kuulu autoimmuunipaleoon, koska on nk. nightshade. (KVG) Saati munakoiso, koska on nimensä muikaisesti koisokasvi.

Tästä ohjeesta kiitos kuuluu ystävälleni, joka minut alunperin paleoon tutustuttukin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti