tiistai 30. heinäkuuta 2013

GLUTEENITTOMAT MUFFINSSIT

Paleo-sarja jatkuu jälleen osalla kaikettomat muffinssit. Eli ei gluteenia, ei viljaa, ei maitotuotteita jne. Sen sijaan makua kyllä ja itse poimittuja marjoja kyllä. :)Ohje on seuraavanlainen: 

2 kananmunaa
1/2 dl (kylmäpuristettua) kookosöljyä
1/2 dl hunajaa
1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelijauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl psylliumia
1/2 tl leivinjauhetta

Sulata kattilassa tai mikrossa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi. Vatkaa kuohkeaksi keskenään öljy-hunaja-liemi, kananmunat ja vaniljasokeri. 

Sekoita hiljalleen joukkoon loput kuivat aineet.

Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Itse lisäsin taikinaan noin desin verran vattuja ja vielä pinnalle muutaman koristeeksi. Olisin tahtonut mustikoita, mutta koska lähimetsä oli tyhjennetty niistä, oli tyytyminen vattuihin. Taikinaanhan voisi lisätä melkein mitä vain, vaikka suklaarouhettakin. :P


Jauhona voi käyttää mitä vain gluteenitonta jauhoa. Viikonloppuna testasin muffinsseja ensin niin, että laitoin puolet kaupan valmista gluteenitonta jauhoseosta (sis. maissitärkkelystä, riisijauhoa, perunajauhoa ja kaikkea muuta ei niin kovin paleota) ja toisen puolen riisijauhoa. Täytyy todeta, että mantelijauholla saa kyllä vaan niin paljon maukkaampia ja kuohkeampia muffinseja! Mutta koska mantelijauho on niin suolaisen hintaista, (Mistä sekin sanonta tulee, kun suola on melki ilmaista...häh?) niin päätin käyttää puolet manteli- ja puolet riisijauhoa. Onnistuu varmaan pelkällä mantelijauhollakin. Tai kookosjauholla.

Tästä taikinamäärästä tuli 5 suht isoa muffinsia. Joten ahmatit tai juhlijat, vähintäänkin tuplatkaa annos! 


Mä olin pienenä tyttönä oikein muffinssimestari! Melkeinpä joka viikko oli muffinsit uunissa. Muistatteko Vaasan Myllyn (ja Anni-Helena vehnäjauhojen) tällaista "Leivomme Anni-Helenan kanssa" -kirjaa? Mulla on se edelleenkin tallessa ja ruskeista sivuista näkee, että aukeama on muutamaankin otteeseen saanut osumaa erinäisistä ruoka-aineista... Ah kui ihanan nostalgista! ^_^ 

Paitti että up yours Anni-Helena!  Vehnäjauhot on myrkkyä!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti