maanantai 4. marraskuuta 2013

FLUNSSASOPPA

Parhaillaan eletään pahinta lusikalla-ranteet-auki-vuodenaikaa. Lumeton, säkkipimeä ja kostea marraskuu alkaa olemaan auringosta elämänvoimansa imevälle yksilölle - kuten minä - aika HC:tä! Nyt kysytään sitä suomalaista sisua, jotta jaksaisi sen seuraavat neljä kuukautta tätä pimeyttä. 

Oloa ei varsinaisesti ole auttanut podettu pari viikkoa kestänyt seksipuhelin-marjatta-äänitehostettu kuumetauti. Senkin jälkeen on tuntunut, että flunssaa pukkaisi päälle koko ajan... Siispä olen kokkaillut useampaan otteeseen flunssasoppaa ja siitä versioitua flunssasosetta. :)Tämä ihmekeitto sisältää bataattia, porkkanaa, tuoretta chiliä, valkosipulia, inkivääriä ja merisuolaa. Niin ja jättikatkiksia päälle. Keittelin porkkanat ja bataatit pehmeiksi ja sitten blenderiin loppujen raaka-aineiden kanssa. Ainaskin chilin, valkosipulin ja inkiväärin pitäisi olla kovinkin terveyttä buustaavia ainesosia.

Jälkiruuaksi sitten vitamiinien yliannostus ainakin Ceellä, Beellä ja Deellä. Niin ja oleskelua kirkasvalossa. Kyseinen kirkasvalo toimii muuten loistavasti myös päivänvalon korvikkeena bloggauskuvauksissa näin pimeyden keskellä... :)

4 kommenttia:

 1. Nam-nam! Mutta mulle ilman katkarapuja. Inkivääriä, mausteena vai silleen kokonaisesta raastaen? Ei oo koskaan tullut mieleen laittaa sitä kasvissosekeittoon, uskaltaiskohan kokeilla ens kerralla. Kaunis kuva. Voimia, haleja ja paranehan pian. Rauhallisesti loppu viikko ja ihan sinne sunnuntaihin asti!!! Lepoa, juo hyvin eikä siis valvota ;) - ystäväsi Janita -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla oli inkivääri ihan mausteena. Tuoreena olisi varmaan vieläkin parempaa. Tosin ehkä hillitymmin... Kokeile sillain vähitellen! :) Kiitos lämpimistä ajatuksista, loppuviikoksi täytyisi parantua, jotta pääsee intensiivisambaamaan! :)

   Poista
 2. Hei! Löysin tänne blogiisi kun etsiskelin täydellistä hapsuliiviä. Täältähän se löytyi eli se musta lenkkivirkattu yksilösi. Pystyisitkö mitenkään antamaan ohjeita kyseiseen ihanuuteen, tarve vastaavalle vaatekappaleelle olisi erittäin kova ja kiireellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kätsy ohje tekniikkaan löytyy esim. Novitan sivuilta. Googlaa vaan sanalla "lenkkivirkkaus". Sen kummempaa ohjetta ei minulla valitettavasti ole liiviin. Olen sen ihan kokeilemalla väkertänyt. Mittanauhaa vaan käteen ja vaikka jotain sopivaa valmista vaatekappaletta malliksi. Siitä se lähtee! :)

   Poista