keskiviikko 30. tammikuuta 2013

RAKKAUDEN BAMBURÄTTI

Ystävänpäivä lähestyy ja lankakauppiaalla on pinkit lasit päässä... ♥

Virkkasin ystävälle lahjaksi vaaleanpunertavan bamburätin. Käärin sille vielä suurella rakkauvella itserustatun tuotevyötteenkin. :D


Lankana Bamboon kolme pinkkiä ja kuviona siksak - ylläri! Siksakista tein tällä kertaa vähän tiukemman version. Eli harjanteet ovat jyrkempiä kuin tässä aiemmassa bambupyyhkeessä.


Periaatteessa samantapainen ohje, mutta kerrokset menee näin:
4 pylvästä samaan ketjusilmukkaan, 1 pylväs omaan ketjusilmukkaan, *3 pylvästä yhteen, 3 väliin omiin silmukoihinsa, 3 samaan kjs:aan, 3 omiinsa* ja toistetaan taas ** väliä.

Tämä mimmi lomailee lankakaupan puuhista loppuviikon ja ottaa ylihuomenna junan kohti Pohjois-Karjalaa. 

Ensi viikkoon siis!!! :)

lauantai 19. tammikuuta 2013

SIKSAK BAMBUPYYHE

Kaksi asiaa on huudellut mua jo pitkään. "Missonimainen" siksak-virkkaus ja bambulanka! Oireita helpottaakseni päätin testata kumpaakin bambupyyhkeeseen. Valmistuu suht nopeasti (paitsi lankojen päättelyä välttelin viikon...) ja voi käyttää paljon eri värejä. :) Tosin purin tekelettä moneen otteeseen, koska en osannut päättää mitä värejä oikeasti haluaisin. Tulipahan samalla opeteltua myös tuo siksakin virkkaaminen. Vaikka eihän se ole edes vaikeaa.


Ikunaan en ole vielä bamburättejä enkä -pyyhkeitä testannut käytännössä. Mutta nyt aion! Kerron sitten myöhemmin kuinka kävi. 


Rustasin vielä tuon siksak-virkkauksen ohjettakin. Näin se menee:

Virkkaa 64 ketjusilmukkaa.
Viimeiset 2 ketjusilmukkaa muodostavat ensimmäisen kerroksen 1. pylvään.
Virkkaa kolmanneksi viimeiseen ketjusilmukkaan 3 pylvästä. (4. pylväs on ne 2 ketjusilmukkaa.)
Sen jälkeen virkkaa 4 pylvästä normaalisti seuraavaan neljään ketjusilmukkaan (kuten kuvassa oikealta vasemmalle).
Virkkaa 3 pylvästä jokainen omaan ketjusilmukkaansa, mutta älä virkkaa pylväitä loppuun asti, vaan yhdistä pylväät. (En tiedä miten järkevästi selvittäisin tämän, mutta ehkä tajuatte...)
*Virkkaa 6 pylvästä omiin ketjusilmukoihinsa, sitten 3 pylvästä samaan ketjusilmukkaan, 6 omaansa, 3 yhteen.* Toista *tätä* tarpeeksi monta kertaa. Kerroksen lopussa noustaan kuvion "ylämäkeä" ja 6 pylvästä omiin silmukoihinsa päättää kerroksen. 
Käännä työ ja aloita alusta seuraava kerros neljällä pylväällä samaan silmukkaan.
Tee niin monta kerrosta kuin lystäät. :)


Lankana käytin jälleen Bamboon jämiäni. En osaa ihan tarkalleen sanoa langan menekkiä, koska kyseessä oli usean eri värisen kerän jämät. Arvioisin kuitenkin, että 3-4 kerää riittää yhteen pyyhkeeseen.

Sit vaan siivoilemaan keittiötä... NOOT! :D

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

HUPASET JA MINNI-PIPA

Mun värkkäilylistallani on ollut varmaan jo vuoden päivät tupsupipo kahdella tupsulla. Eli siis Minni-pipa - tampereeksi nääs. :)

Pipan lisäksi tarvitsin lapaset. Todella lämpimät sellaiset! Sitten honasin, että no mikäs parempi idea kuin neuloa ne superhyperlämpimästä ja paksusta Sister-langasta. Vielä termoksemmaksi päätin tehdä ne huovuttamalla. Huovutetut lapaset - eli siis hupaset! :D



Pipa ja lapaset syntyivät siis yhdestä vyyhdistä Sisteriä. Riittoisaa kun mikä. Eikä nenukka tuhise kauaa kun tuommoista paksua lankaa puikottelee. Taisivat kummatkin tekeleet syntyä yhden illan aikana. Kuvan tuubihuivihan on muuten tämä.



Pipa lyhyesti: 32 silmukkaa numeron 10 puikoilla. Sitten vaan mallaillaan vähän oman pään mukaan. Loppua kohden voi kaventaa muutamaan kertaan, päätellä ja kiristää jäljelle jääneet silmukat yhteen. Saa tiedustella lisäinfoa. :)

Olen siis neulonut sileää neuletta, mutta päätin, että nurja puoli olikin kivempi, joten käänsin pipan. :) Pipan tupsut ovat Gypsy Garden langasta.



Lapasten briiffi: Luo 24 silmukkaa numero 8 sukkapuikoille. 12 krs:n jälkeen nosta erilliselle langalle 4 s. peukkua varten. Neulo vielä 16 krs. Tee kavennukset; 2 yhteen 1. puikon alussa, 2 yhteen 2. puikon lopussa, 2 yhteen 3. puikon alussa ja 2 yhteen 4. puikon lopussa. Jne... Peukku; Poimi reunoilta 6 s. niiden 4:n langalle jätetyn lisäksi. Neulo 8 krs. Tee kavennukset samaan tyyliin kuin tumpussa.



Tältä (yllä) ne lapaset näyttävät valmiina ja alla kuva ennen niiden hupastumista. Kastelin valmiit lapaset ja hieroin niihin mäntysuopaa. Sitten heitin pesukoneeseen 60 asteeseen kylpytakin kanssa. Vinkki! Päättele langat ennen huovuttamista. Toinen vinkki! Muista tehdä tehdä lapasista tarpeeksi suuret, koska kutistuvat tietty huovutuspesussa.



Pahoittelen surkealaatuisia ulkokuvia. Ulkona hämärti ja hovikuvaajallani oli niin nälkä ja kiire syömään, että näihin pikaotoksiin oli tyytyminen... :D

lauantai 5. tammikuuta 2013

UUSI SUURI

Ajattelin vain hihkaista, että joko ootte löytäneet uudistuneen Suuri Käsityö -lehden? Enkä siis tarkoita nettisivuja, vaan ihan paperilehteä. Itse en tajunnut edes odottaa mitään muutoksia, ennen kuin kuulin eilen töissä radiosta mainoksen. 


Ensi vilkaisulta näytti heti paremmalta. :) Ja Missonityylinen siksak-huivikin kannessa. Aikas ajankohtaista meikälle. Mä olen vihdoin saanut "Missoni-virkkaukseni" aluille. Siitä myöhemmin.


Selkeästi haettu nuorekkaampaa otetta. (Välillä vähän harmittelinkin jo, että lehti oli hieman mummoutunut...) Simppeleitä "skappeltyylisiä" neuleita, joiden värkkääjän ei tarvitse olla puikot kädessä syntynyt.


Väriä, väriä... ja nopeita asusteita. 


Tässä numerossa ihastuin ehkä eniten tähän. Kaava-arkkeja tapettina! Ja mittanauhapurkki. :)

Mun mielestä hyvä alku uudelle suunnalle. Täytyy muistaa aina suomalaisia lehtiä arvioitaessa (kuten tätäkin), että budjetit ovat rajalliset. Pieni kansa ja vähän mainostajia. Kuvittelisin, että käsityölehdillä on vielä rankemmat ajat kuin esim. muotilehdillä, joille isorahaisia mainostajia riittää enemmän.

Uusista Kodin Kuvalehden yhteyteen pykätyistä nettisivuista en kyllä tykkää. Vanhemmat olivat paremmat. Olisi kiva ihan erillinen sivusto. :/

Jään jälleen odottelemaan miten homma etenee... :)