lauantai 23. maaliskuuta 2013

HAMPPULANKAKASSI

Tästä piti tulla ostoskassi, mutta koska olen jo niin kesäfiiviksissä, niin nimeän tämän biitsikassiksi! 8-) Tai siis saahan tällä nyt roudata ihan mitä lystää.


Olen löytänyt viime aikoina itsestäni uusia puolia. Tykkään nähtävästi nykyään myös luonnonvärisistä jutuista. Kuten huomaa hamppu- ja nokkoslankainnostuksestani sekä esimerkiksi tuosta Ikean kukkaruukusta. :) Jotain väriä täytyi tähänkin tekeleeseen saada, joten tuunasin sitä vähän Tigerista löytämilläni puuhelmillä. Vähänkö olisi tullut makea, jos olisi jaksanut virkata näitä sekaan koko kassiin. Mutta en jaksanut, joten sangat riitti.


Kassissa on vähän tiiviimpi pohja ja loput on virkattu lenksuilla.


Sangat on tehty niin, että ensin pujotellaan helmiä lankaan ja sitten virkataan. Joutuu siis pätkäisemään tietyn pituisen pätkän. Toinen vaihtari on, että pätkäsee langan ennen sankoja, pujottelee helmet ja sitten aloittaa uudella langalla.


Tää pakkais termarinsa, bikininsä ja sandaalinsa ja sit tää lähtis biitsille...


...siis kolmen kuukauden päästä! *huoh*  Voikohan hamppukassista muuten jäädä kiinni tullissa??? :D


Reissua odotellessa voisin vaikka raapustaa teille ohjetta. :)

Tarvitset siis hamppulankaa - nokkoslankakin käy - vajaan vyyhdin verran. Ja virkkuukoukun kokoa 4.

Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä renkaaksi.
Virkkaa 15 pylvästä renkaaseen.
Virkkaa joka pylvääseen 2 pylvästä, eli yht. 30 pylvästä. (Eka pylväs=2 kjs.)
Virkkaa joka toiseen pylvääseen 1 pylväs ja joka toiseen 2 pylvästä.
Virkkaa samalla tavoin kuin edellinenkin kerros.
Virkkaa 2 pylvästä samaan, 2 pylvästä omiinsa, 2 samaan, 2 omiinsa jne...
Kassin pohja muodostuu siis viidestä pylväskerroksesta ja seuraavaksi tulee verkko-osuus.

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa, yhdistä piilosilmukalla kolmanteen edellisen kerroksen pylvääseen. Toista monta kertaa... Eli joka kolmanteen edellisen krs:n pylvääseen tulee kiinnitys ja väliin ja kaksi pylvästä.
Toisella verkkokerroksella "kiipeä" kolmella piilosilmukalla edellisen kerroksen (ensimmäisen) lenksun kolmanteen silmukkaan ja siitä jälleen sama rumba kuudella piilosilmukalla aallonharjalta toiselle. :) 
Tee yhteensä 25 "lenksukerrosta".
Sen jälkeen vielä viimeinen lenksukerros vähän eri tavalla. Eli nyt siirryt aallonharjalta toiselle vain kolmella kjs:lla (kuuden sijaan). Näin kassin aukosta ei tule lerpsu.

Kassin sangat virkataan kolmella pylväällä jonoa. 
Eli virkkaa kassin reunaan 3 pylvästä (1.=2kjs.). Käännä työ ja toista sama juttu. Puuhelmet virkkasin aina joka toiselle kerrokselle. Kahden pylvään jälkeen otin langalle pujotetun helmen ja asettelin sen kohdilleen ja sitten vielä viimonen pylväs. Yhteensä sangassa on 24 kolmen pylvään kerrosta. Sitten vaan virkataan sangan toinen pää kiinni kassin reunaan jälleen. Väliin jätin 8 "lenksua". Tee vielä toinenkin sanka.


VALMIS! :)

Yksi vyyhti on muuten riittänyt tähän mennessä niin kuorintakintaaseen kuin tähän kassiinkin. Jäi jopa joku epämääräinen myttykin vielä. 

lauantai 16. maaliskuuta 2013

HAMPPUPESUKINNAS

Viimeistelyt ja päättelyt on kyllä ihan vihoviimeistä hommaa! Se tuli taas todettua, kun tämä pesukinnas valmistui vasta tänään. Kun en vaan jaksanut virkata reunoja yhteen. No mutta nyt on vihdoin valmista. :) 

Tämmöinen kinnas ilahduttaisi muuten vaikka mökkituliaisena. Kaveriksi esim. Mummi ja minä -saippua tai joku käsintehty saippua - vaikka täältä. ;)


Ajattelin testata tuota kinnasta ensin kuivaharjaukseen ja sitten märkänä ihan saippuan kanssa. Pakkanen kuivattaa inhasti mun ihoani ja kaikki keinot pitää kokeilla!
 

Hamppuhanskallahan voi skrapata myös vihanneksia, ei pelkästään omaa ihoa. :)


Tämä on tehty siis hamppulangasta, mutta myös nokkoslanka toimii. Puikot kokoa 4 ja päättelyyn sopii parhaiten pieni virkkuukoukku.
 

Ohje:
Luo 20 silmukkaa.
Neulo ainaoikein 124 kerrosta. (Eli ainaoikein-neuleessa 62 näkyvää "lainekerrosta".) Päättele neule.
Taita keskikohdasta ja päättele virkkuukoukulla reunat yhteen.
Valmis! 

Helppoa kuin heinänteko. Tai siis hempunteko. :D

(Koukulla on jo valmistumassa lisää hamppu- ja nokkosvinkkejä...)

maanantai 11. maaliskuuta 2013

SUPERIA HAMAHELMITERAPIAA

Mä olen viikonloppuna hoidellut lapsuuden traumojani hamahelmiterapialla. Ei siis mitään kovin vakavia traumoja, vähän vaan. Mulle ei nimittäin lapsena kerrottu, että hamahelmiä voi sulattaa silitysraudalla kuvioiksi!!! Koin suurta vääryyttä ja traumatisoiduin, kun yhdellä edellisellä työpaikalla vanha työkaverini toi töihin näytille lastensa aikaansaannoksia. Miten multa oli pimitetty tuo tieto yli 20 vuotta? Noh, nyt mun kätköistä löytyy tuhansia erisävyisiä hamahelmiä ja muutama valmis tuotoskin. Ja haavat on sulatettu umpeen. :)


Tein kaverille tuparilahjaksi legendaarisia Super Mario Bros -kuvioita lasinalusiksi. Tosin kävi taas vanhanaikaiset ja ehdin saamaan valmiiksi lauantai-iltaan mennessä vain Marion ja Luigin. Hei Muru, nämä loput on muuten sitten sulle kans! <3 :)


Värit valkkasin sen ainoan oikean version, eli vuonna -85 lanseeratun Super Mario Bros 1:n mukaisesti. Kasaria sen olla pitää! Mä olen kuitenkin ala-asteikäni hakannut sormet verillä nimenomaan sitä alkuperäistä peliä. Isäni sanoi aina, että tuon Luigin täytyy olla maalari (niinkuin iskäkin oli), koska sillä on valkoiset haalarit ja lakki. Mario on sitten varmaan muurari... :)



 Näiden helmien asettelu on niin terapeuttista, etten meinannut raaskia jättää näitä ja oli vähällä että olisin skipannut illanistujaiset ja jäänyt kotio askartelemaan lauantai-illaksi. Kipeetä! :D



Sitten vähän Tamperetriviaa paikallisille. Sinellissä oli hamat halvennuksessa, esim. hyviä "ihonvärejä". Kävelykadun Tiimarista ei löytynyt tarpeeksi isoja alustoja, ainoastaan ihan pieniä. Harrasteesta löytyi sitten monipuolinen valikoima sekä alustoja, että helmiä. Näytti alustakin olevan laadukasta tekoa, kun ei sulanut mun silitysraudan hinkkauksesta. :)


Tiedoksi hama-amatööreille, että mä ainakin silitin ihan kolmella pisteellä. Muista laittaa raudan ja helmien väliin vaan leivin- tai voipaperia. Sitäkään en olisi tiennyt googlettamatta. Silittämisen jälkeen kun asettaa jotain painavaa tuotoksen päälle, niin se ei käpristy.


Kun on tarpeeksi tohkeissaan, niin saattaa käydä näin! Kyssäristä tulikin vahingossa peilikuva. OHO! o_0 No tuo keltainen olikin liian halju, joten teen uuden. :)

On muuten ihan makuasia, että kenelle "oikeinpäin" on sulanut puoli ylöspäin ja kenelle toisinpäin... Mä tykkään, että sulapuoli on alaspäin. 

Eilen tein -blogista löytyy muuten tosi kivoja pelihahmoja sun muuta hamoista tehtynä. Mä en tosin tunnistanut noita uudempia pelejä. Mä oon varmaan vaan niin vanha! :D 

Terapia jatkuu... ja voi olla että muutama kaveri SAA lahjaksi tulevaisuudessa näitä hamahelmijuttuja...haha... :D



tiistai 5. maaliskuuta 2013

MESSURAPSAA JA UUTUUKSIA

Huh touhotukselle! Nyt on Wanhan Sataman kässämessut messuiltu! Kivaa oli ja odotukset ylittyivät. Meitsi on aivan totaalisen rättipoikkipinoon. Vieläkin. Perjantaista sunnuntaihin oltiin menossa aamusta iltamyöhään. Eilen sitten reippaana aamulla päivätöihin. Noot! :D


Paljon jäi suunnitelmista vielä toteuttamatta, enkä ollut ihan täysin tyytyväinen osastooni. Mutta ei se mitään, opitaan tästä harjoituskerrasta ja syksyllä sitten uusiksi! Nyt on onneksi puoli vuotta taas aikaa valmistautua. :)


Koottuja lausahduksia messuilta. "Hei tuolla on sitä bambua nyt!" "Mitä tästä nokkosesta ja hampusta oikein voi tehdä?" "Ihana pöllö!" Ja Baawon ohjeethan tekivät kauppansa. Niin ja vaahtokarkit kanssa. :)


Messuassarillekin valmistui ajoissa helpoin bolero ikinä. Se innostui neulomisesta ja bolerosta niin kovin, että aloitti messuilla ihan itse oman helpoimman boleronsa ikinä. Vaikka on aina ollut heppatyttö, eikä mikään kässätyttö. Oonkohan mä aivopessyt tarpeeksi vai onko se sitä kun aletaan muistuttaa toisiaan...  Joskus meitä on luultu siskoksiksi. Tällä kertaa meitä luultiin kaksosiksi. o_0


Kun messuodotukset olivat täyttyneet, uskaltauduin itsekin vähän shoppailemaan. Ensimmäisenä suuntasin tottakai Teippitarhan osastolle. Nää on vaan niin ihania! Messuassarin mielestä nää on tosin vaan teippejä...


Mun sisäinen Gaudini on jo pitkään vaatinut ulospääsyään! Viime syksynä hankin himoison saviruukun, joka odottaa mun ekaa mosaiikkitaideteostani. Ninkusta tämän ekan taulun tyyliin... MosaiikkiMiljöö tarjosi sopivaa matskua.


Iih, lankakauppiaan uusi ja ikioma teemaan sopiva kahvimuki!!! Miul todellakin on neuloosi! :D Koukuttavia ovat nuo virkkuset.


Sitten niitä uutuuksia! Nyt on nettiputiikkiinkin saapunut hamppu- ja nokkoslankaa. Vasemmalla kuvassa hamppu ja oikealla nokkonen. Nettiputiikista voi lukea jo vinkkejä eri käyttötarkoituksiin. Teen näistä vielä erillisen postauksen, kunhan pääpiuhani taas lyhenevät normipituuteensa...


Eri villiin saapui myös uusia värejä. Oma lempparini on luonnollisesti tuo turkoosi! :) Messuhitiksi näytti kuitenkin muodostuvan hieman korallinpunainen väri.

Jaahans, se olisi tältä päivältä tässä. Eihän tässä ole töitä pakerrettukaan kuin melkein kellon ympäri. Ensi viikonloppuna vedän sitten lonkkaa! Tai neulon hampusta partsille mattoa... Ja varailen uusia messuja... :)