tiistai 4. maaliskuuta 2014

HERKKUPEPPUSÄMPYLÄT (GLUTEENITTOMAT + VILJATTOMAT)

Ai miten niin herkkupeput? No siksi jotta mä olen pyllynkasvatuskuurilla. :D Kesä, sambakarnevaalit ja kaikkee tulossa. Pitäähän sitä nyt vinkuheinänkin koittaa saada vähän lihaa luitten ympärille. Kyykkyä ja protskua ja sillee!

No oikeasti mun nyt vaan tekee mieli viljallisia herkkuja aina silloin tällöin toisinaan. Niissä tapauksissa kehittelen viljattomia vaihtareita. Näihin sämpylöihin sain inspiraationi Viljavapaa keittiö - blogista.


Muunsin ohjetta hieman. Muun muassa lisäsin desin verran siemenrouhetta ja soijajauhon sijasta käytin riisijauhoa. Niin ja suolaa laitoin kanssa. Turvottelin psylliumia kananmunissa kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen sekoittelin kaikki muut ainekset mukaan. Sitten paistoin 225 asteessa noin 12 minuuttia. Ihan täydellisiä aamupalalle vaikka edellisen postauksen muna-avokadojen kanssa! Ja eväsleipäsiksi kera metukan ja manchegon. Juustoraastekin on tosiaan lampaanmaitojuusto Manchegoa, koska pyrin välttelemään lehmänmaitotuotteita tämän paleoni kanssa. 

Ja kyllähän mantelijauho, siemenet, juusto sun muut pyllylle on parhautta! Ainakin vehnäjauhoihin verrattuna. ;) 

(Kukaan ei sitten nähnyt kun tänään mussutin töissä VEHNÄJAUHOLLISIA laskiaispullia...)

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista