sunnuntai 23. elokuuta 2015

VIRKATTU ISOÄIDINNELIÖPEITTO VAUVALLE

Tämä peitto oli mun ensimmäinen tekeleeni tulevalle minionille. Olin vaan niin tohkeissani tuosta edellisen postauksen haalarista, että halusin julkaista sen ensin. On tämäkin mun mielestä ihana! Tulee muistot mieleen kesäkuiselta Euroopan tourneeltamme kun virkkasin autossa näitä neliöitä. Kummasti hurahti huomaamatta useiden satojen kilometrien välimatkat ja autobahnojen 200km/h-ajonopeudet. 


Tämä ristikuvio on mun mielestä ihana ja tekee isoäidinneliöille sopivasti modernin naamahissin eli faceliftin. :) Valitettavasti en ole tätä kuitenkaan itse keksinyt. Olen bongannut tämän kuvioinnin alunperin Ida Interiorin blogista, mutta myös Muita ihania -blogissa olen tätä nähnyt. En tiedä kumpi - vai kumpikaan - tämän on keksinyt, joten varmuuden vuoksi maininta kummastakin. 



Olen mitoittanut tämän peiton pinnasänkyä varten, mutta saa nähdä mihin käyttötarkoitukseen se lopulta päätyy. Olisi melkein tehnyt mieli tehdä tästä isompi koko perheen torkkupeitto sohvalle, mutta valitettavasti noita kaikkia värejä ei enää löydy. Novita on ilmeisesti joko päättänyt lopettaa tuon Woolin valmistuksen tai ainakin vaihtanut värejä. Noh, riittäään näitä rojekteja ilmankin... :)


sunnuntai 9. elokuuta 2015

NEULOTTU VAUVAN HAALARI

Tämä blogi on ollut lähes vuoden päivät jäähyllä, koska allekirjoittaneella ei vaan ole riittänyt aikaa, innostusta eikä niitä tekeleitäkään. Neuloosini oli totaalisessa remissiossa. Jossain kohtaa ei huvittanut edes lukea muiden blogeja. Tauko taisi tehdä kuitenkin hyvää, sillä nyt pää pursuaa jos minkälaisia DIY-ideoita ja osa niistä on jo valmiinakin! Syy tähän uuteen innustukseen ja suurin muusani taitaa olla sisälläni kasvava "minioni". Valtaosa tulevaisuuden tekeleistä tuleekin varmaan olemaan pienen ihmisen vaatteita ja muita tavaroita.


Tämä haalari on neulottu Novitan neulehaalarin ohjeella ja Novitan Wool-langasta ja puikkonumeroilla 3,5. Tein koon 56 ohjeella, mutta haalarin kokonaispituus on lahkeesta hupun päähän 70cm. Öööööh... ensi kesäksi villahaalari??!! Onneksi noita resoreita voi toki kääntää, niin kaippa se talvellakin menee - toivottavasti! 


Tässä haalarissa on just sitten kaikki äitin lempivärit. Minttu, pinkki, liila, musta ja valkoinen. Ekat popotkin on samaa sävyä mätsätty haalarin kanssa. Varmaan hirmusen käytännöllisiä nuo vauvojen kengät, mutta oli ihan pakko ostaa kun oli niin herkullisen väriset! :) 


Ohjeesta poiketen neuloin ihan omasta päästä kuviot tähän. Halusin kerrankin kokeilla kirjoneuletta! Sädekehäähän siinä toisinaan kiristi ja aina välillä oli pakko neuloa hermoleporaitoja ilman kuvioita. Nallen päiden tilalle neuloin puput, koska musta puput nyt vaan on niin ihania. Tässä kuvassa puput näyttävät nappisilmineen vaan olevan jonkin sortin tripillä... :D Mininapit ja isommatkin ovat muuten Polinkan verkkokaupasta. Hyvä palvelu jopa näin kesällä - suosittelen! 


Kirjavan neuleen veemäisin osa: lankojen päättely! Ei sitten yhtään mun hommaani. Noh, seuraava tuotos onkin sitten melkein yksivärinen.