keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Hyvää tekeviä trikookuteisia pannunalusia

Canelipuu ry sekä Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogin Laura ovat yhdessä haastaneet kädentaitoisia bloggaajia ja blogien lukijoita auttamaan Intian vähäosaisia lapsia käymään koulua. Miten se sitten tapahtuu? Jokainen voi lahjoittaa haluamansa määrän tekemiään käsitöitä Lauran kautta Canelipuulle. Käsityöt myydään Teurastamon joulumyyjäisissä ja tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä  Canelipuun kautta. Lisää Canelipuun toiminnasta ja lahjoitusten kohteesta voi käydä lukemassa heidän nettisivuiltaan. 

Olin tietenkin heti messissä! Onhan kehittyvien maiden lasten koulutus havaittu olevan paras mahdollinen tapa poistaa köyhyyttä maailmassa. Tuntuu myös aika kivalta tehdä jotain konkreettista pelkän rahan lahjoittamisen sijaan. Toki sekin on tarpeen ja mahdollista myös tässä hyväntekeväisyyskohteessa. 

Haastan siis teidät kaikki mukaan osallistumaan! :) Toki ymmärrän, että kaikilla ei välttämättä ole aikaa, vaikka halua olisikin. Itse kulutan tällä hetkellä aikaani kotona odottelemalla pikku minionia syntyväksi, joten resursseja onneksi löytyi tähänkin projektiin. Halusin silti tehdä jotain nopsasti valmistuvaa, sillä en voi tietää koska tulee lähtö sairaalaan kun laskettu aikakin on jo ensi viikon lopulla. :) Virkkasin oman korteni kekoon trikookuteisilla pannunalusilla. Näihin ei huvennut kuin yksi ilta ja muutama TV-ohjelma siinä sivussa.



Kaikkiin pannunalusiin löytyi materiaalit kotoa joten oma rahallinen sijoitukseni on vain postikulujen maksaminen. 



Värit ovat yllättäen hyvinkin itseni näköisiä ja makuisia. :) Eivätköhän silti miellytä myös potentiaalisia asiakkaita.



Olen virkkaillut näitä pannunalusia ennenkin. Ovat mainio joululahja muuten, tai miksei tuliaisenakin. Sydämen muotoisia alusia virkkailin joskus ystävänpäivälahjaksi kavereilleni.



Jos haluatte haasteeseen mukaan, niin käykäähän kurkkaamassa lisäinfoa täältä! :)


lauantai 14. marraskuuta 2015

Tee-se-itse oksajoulukuusi + joulupaketointia

Joulupuu on rakennettu tänä vuonna hieman ajoissa. Kirjaimellisesti nimittäin rakennettu kelottuneista puunoksista - miehen, porakoneen ja ruuvien avustuksella. :) 

Halusin meille tänä vuonna jonkinlaisen "kestoversion" joulukuusesta, koska joulukuussa saattaa olla parempaakin tekemistä kuin aidon kuusen kanssa peuhaaminen ja neulasten siivoaminen. Selailin netissä kaikennäköisiä diy-joulukuusia ja ihastuin eniten oksista koottuun ja valoin varustettuun kuusentapaiseen. Ensin ajattelin tehdä sellaisen seinälle ripustettavan version, mutta en halunnut rei'ittää meidän seiniä sen takia kuitenkaan. Päädyin sitten tuollaiseen rungon omaavaan versioon. Ympärille kieputtelin 20:n kappaleen led-valosarjan, joka riitti sopivasti.


"Kuusi" on tökätty keraamiseen maljakkoon ja tuettu valkoisilla koristekivillä. Suurimman osan koristeita värkkäsin itse. Latvatähti (Prismasta), valkoiset minipompomit (Ikeasta) ja minilasipullot (Sinellistä) on ostettu valmiina. 






Myös suurin osa joululahjoista on paketoitu jo valmiiksi. Joulukortithan mä tein jo syyskuussa. :D Korteista on kuvia täällä ja täällä.


Sitä kaikista parasta ja toivotuinta joululahjaa täällä odotellaan edelleen syntyväksi parin viikon päästä... ^_^

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Virkatut kuppikakut ja piparit + diy teepussit

Ihastuin Porvoon reissullamme lelukauppa Riimikkoon ja päädyimmekin ostamaan sieltä lasten teesetin miehen kummitytölle syntymäpäivälahjaksi. Koska mulla on nyt kova diy-vaihe meneillään, halusin tuunata teesettiä itse tehdyillä ruuilla. Mikäs sen makoisammin olisi sopinut settiin kuin kuppikakut ja joulupiparit. Lisäsin vielä pienet teepussit mukaan.


Virkatut kuppikakut ja piparit on tehty Blend Bamboo -langasta, joka niin passelisti soveltuu tähän. Kuppikakkujen pohja on tummanruskeaa lankaa (eli suklaata :P) ja päällikuorrutus eri väreillä. Osassa on koristeena "nonparelleja" eli pikkuhelmiä ja toisissa isompia helmiä. Kuppikakkujen pohjalla on pahvista leikattu ympyrä ja ne on täytetty vanulla.


Piparit on virkattu ja sitten koristeltu sellaisella helmiäisvalkoisella tuubitussilla, jota en nyt tarkemmin osaa kuvailla.


Teepussien toinen puoli on valkoista huopalevyä ja toinen on tarrasta. Lankana käytin vaatteista leikeltyä kapeaa satiininauhaa ja "roikottimet" on tarraa molemmin puolin.


Pakkasin kuppikakut ja muut herkut silkkipaperiin ja Tigerista ostettuihin pikkupahvilaatikoihin, joita tuunasin vähän tarroilla.


Kauhian söpöä ja pastellista tuli taas! :)



keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Tuunattu vauvan jumppakaari

Yksi monista vauvanjutuista jonka halusin tehdä tai tuunata itse, oli jumppakaari a.k.a. leikkikaari. Itsekkäistä syistä halusin saada sen mätsäämään sisustukseen. :) Valmislelut ja muut vauvantarvikkeet kun yleensä ovat aika kirkkaanvärisiä - ymmärrettävistä syistä toki lapsen kehitystä ajatellen. En kuitenkaan ajatellut kasvattaa minionia tätä tuijotellen, joten eiköhän lapsesta kasva ihan normaali pastellivärienkin alla. :D


Aluksi mulla oli kova ambitio tehdä jumppakaari ihan alusta asti itse käyttäen esimerkiksi hulavannetta kehikkona. Sitten näin sekä kotimaisissa että ulkomaisissa blogeissa valmiista puisista kaarista tuunattuja versioita ja tulin järkiini. Löysin käytettynä Torista tämän Ikean LEKA-jumppakaaren vitosella ja tein kaupat.


Pohjamaalasin kehikon ja sen jälkeen sudin päälle vielä valkoista kalkkimaalia pari kerrosta. Nuo pyörivät palikat sivuissa maalasin vaaleanpunaisella ja lilalla. Leluja pitelevät nupit maalasin kolmella eri värillä. Sivupalikoihin virkkasin ja kontaktiliimasin vielä erilaisia kuvioita. Uskalsin jopa liimata A-kirjaimen tuohon yhteen palikkaan. Mikäli rakenneultran kätilö tiesi minionin sukupuolen oikein, tulee tulokkaan nimi alkamaan A:lla. :) Jos jotain olen muuten oppinut sambaamisesta ja sambapukujen värkkäämisestä, niin sen, että kontaktiliima on ihan parasta tällaiseen lujaa kiinnitystä vaativaan hommaan! :D *peukku*


Tämä kolmen P:n suora - eli pupu, pinkku ja panda on amigurumityylillä virkattu ihan ilman ohjetta, netin kuvia tuijotellen vain. BlendBamboo -lanka sopii passelisti näihin hommiin. Yhden killuttimen halusin tehdä mustavalkoiseksi, koska vauvat kuulemma parhaiten erottavat tuollaisia jyrkkiä värikontrasteja. Pandan sisällä on vielä extrana helistin.


Vauvan köllöttelypeitto on vielä kesken, joten hätävaraa toimittavat nuo trikookudematot, jotka ovat osa isompaa ikuisuusprojektia. No, on mulla EHKÄ vielä reilu 3 viikkoa aikaa saada valmiiksia loput minionin diy-projektit. Sen verran minioni jo meinaa puskea vatsanahkasta läpi, että saapi nähdä malttaako asua loppuun asti yksiössään. :)

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Helppo villatakki vol. 2

Olen taas puikotellut yhden helpon villatakin lisää. Ainaoikein isoilla puikoilla neulominen on vaan niin järjettömän terapeuttista! Viikko sitten pääsin ulkoiluttamaan villatakkia Vanhan Porvoon kaduille. Hei siis kuin nätisti nämä villatakin värit mätsäävät tähän vanhaan taloon??!!! ^_^


Mun tämänhetkinen suosikkini vaatteiden värissä on juurikin tuommoinen nätti vanha roosa. Mulla kuitenkin on jo yksi ihana roosa neulottu villapaita, joten päätin tällä kertaa vain tehostaa harmaata neuletta roosalla. Neule on tehty kasin puikoilla ja harmaa lanka on Lankamaailman Eco Alpaca ja väri nro 415. Taskut, hihojen piparireunat ja miehustan rusetin virkkasin Kerän Eden Cottage -langasta. Ihanan huurteisen pastellisia tämä roosa ja muutkin langan värit. Laav it!


Villatakin malli näyttää ehkä vähän hassulta kun tuo minionin yksiö pömpöttää tuossa edessä. :D Olikin vähän vaikeaa jo miettiä mittasuhteita normi kroppaa ajatellen, joten taidan loppuvuoden keskittyä värkkäämään jotain ihan muuta kuin neuleita itselleni.


Haikon kartano ja Vanha Porvoo olivat muuten tosi ihania. Ostin miehelle synttärilahjaksi vähän hemmottelua Haikossa. Siinä samalla sain itse tietysti shoppailtua Vanhan Porvoon putiikeissa. ;)


Tässä vielä lähikuvassa virkattu piparireunainen tasku. Heitin ihan päästäni tuon kuvion kun halusin samaa piparireunaa kuin hihojen suussakin. 


Samoin tässä villatakin rusettikiinnitys, joka ei oikein näy kokokuvissa.