lauantai 19. maaliskuuta 2016

Helppo jämälankavillapaita

Tämä jämälankaprojekti on odotellut valmistumistaan jo jokusen viikon. Kovin innoissani aloitin tämän, mutta jotenkin kevään ja Espanjan reissun lähestyessä ei villapaitailu enää oikein huitsittanutkaan. Tämä blogi on kyllä siitäkin mukava juttu, että se tsemppaa viimeistelemään kaikki käsityöt, jotka muutoin ovat vaarassa jäädä ufoiksi (unfinished object).


Jälleen kerran tämä on neulottu ainaoikein ja hyvin simppeleistä kappaleista. Etu- ja takakappale ovat ihan suorakulmioita ilman minkäänlaisia kavennuksia tai pääntietä. Hihat neuloin miehustasta ranteeseenpäin, jotta osasin reagoida langan riittävyyteen. Jämälangoista kun tosiaan tämä koostui. Hihoja kaventelin noin 20 kerroksen välein. Miehustan neuloin puikoilla nro 8 ja hihat nrolla 6.


Hihat näyttävät tässä tasokuvassa aika kaposilta, mutta ovat käytössä juuri sopivan kokoiset. Miehustan neuloin niin, että aina 2 kerrosta yhdellä langalla ja sitten vaihto. Kun langanpäät jättää hapsuiksi, niin ei tarvitse päätellä ollenkaan! Sen kun vaan solmii langat. Mii laiki! :)


Tässä näkyy käyttämiäni jämälankoja. Nämä ovat edellisten projektien jämiä kaikki. Paitsi tuo keskellä näkyvä multivyyhti. Sen ostin joskus talvella Lankamaailmasta parilla eurolla. Se riitti muuten justiinsa! Ilman sitä ei nämä langat taas olisi riittäneet. Tuota vasemmassa alakulmassa olevaa vaaleanliilaa kerää en lopulta käyttänytkään. Mun mielestä 2€ ei paha hinta tälle. Siis noin niin kuin uutta rahaa. :D


Tämä villapaita siirtyikin jo vaatehuoneen perälle odottamaan ensi syksyä. Me nimittäin suunnataan Espanjan lämpöön 10 päivän päästä. Ja ollaan siellä pari kuukautta! Ai miten niin mainitsin tästä jo aiemmin? Ai ei tarvitsisi mainostaa jatkuvasti..?? :D Mutta on se vaan aika fantsua! Me gusta!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti