sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Helppo villatakki vol. 2

Olen taas puikotellut yhden helpon villatakin lisää. Ainaoikein isoilla puikoilla neulominen on vaan niin järjettömän terapeuttista! Viikko sitten pääsin ulkoiluttamaan villatakkia Vanhan Porvoon kaduille. Hei siis kuin nätisti nämä villatakin värit mätsäävät tähän vanhaan taloon??!!! ^_^


Mun tämänhetkinen suosikkini vaatteiden värissä on juurikin tuommoinen nätti vanha roosa. Mulla kuitenkin on jo yksi ihana roosa neulottu villapaita, joten päätin tällä kertaa vain tehostaa harmaata neuletta roosalla. Neule on tehty kasin puikoilla ja harmaa lanka on Lankamaailman Eco Alpaca ja väri nro 415. Taskut, hihojen piparireunat ja miehustan rusetin virkkasin Kerän Eden Cottage -langasta. Ihanan huurteisen pastellisia tämä roosa ja muutkin langan värit. Laav it!


Villatakin malli näyttää ehkä vähän hassulta kun tuo minionin yksiö pömpöttää tuossa edessä. :D Olikin vähän vaikeaa jo miettiä mittasuhteita normi kroppaa ajatellen, joten taidan loppuvuoden keskittyä värkkäämään jotain ihan muuta kuin neuleita itselleni.


Haikon kartano ja Vanha Porvoo olivat muuten tosi ihania. Ostin miehelle synttärilahjaksi vähän hemmottelua Haikossa. Siinä samalla sain itse tietysti shoppailtua Vanhan Porvoon putiikeissa. ;)


Tässä vielä lähikuvassa virkattu piparireunainen tasku. Heitin ihan päästäni tuon kuvion kun halusin samaa piparireunaa kuin hihojen suussakin. 


Samoin tässä villatakin rusettikiinnitys, joka ei oikein näy kokokuvissa.

7 kommenttia:

  1. Laitatko tähänkin ohjeen perään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tarkoituksella en kirjoittanut tällä kertaa mitään ohjeistuksia tai silmukka-/kerrosmääriä, koska en ole koosta itsekään ihan varma. Lopullisen istuvuuden näkee varmaan sitten kun tuo etupötsi on tuosta kadonnut. :) Tämähän on suht suorista pötkylöistä neulottu, etukappaleisiin tein vähän kavennuksia tuosta rusetista ylöspäin pääntielle asti. Edelleen kannatan koetilkun neulomista ja jostakin kaapista löytyvästä neuleesta mallia ottamista. :)

      Poista
  2. Ihan mielettömän nätti neule :) Näyttää sen verran helpolta että osaisinkohan itsekin tämän tehdä ;) Muistatko yhtään, paljonko sinulla meni lankaa tähän? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni meni 500g, eli 5 vyyhtiä. :)Varmasti osaat tehdä, sen verran helppo ja nopsa!

      Poista
  3. Tahtoisin saada ByPiasin Slowly Morning pitkähkön neuletakin, hinta vain huimaa päätä, 159 e. Ajattelinkin alkaa neulomaan sitä seiskaveikasta paksummilla puikoilla. Mallin otan vanhasta, hyvänkokoisesta pitkästä neuletakista sekä ByPiasin kuvista. Luulen että lankavalintani sopisi hyvin ja kesäiltaisin neuloisi niin olisi sitten ensi syksyllä valmis ja lämmin. Olen kuullut että vaikka ne ByPiasin neuleet ovat ihania, nyppyyntyvät ne tosi helposti. Varmaan kun sisältävät mohair ja muita tekokuituja. Seitsemän veljestä- langoissa on nykyään ihanat väritkin. Kaunis on tuo sinun neuletakkisi myös.

    VastaaPoista