sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Wannabe Odd Molly virkattu neuletakki

"Mieti! Mä säästän yli 300 euroa kun teen tämän itse!" Näin hehkutin miehelleni, kun keksin virkata itse tämän himoitsemani Odd Mollyn Shelley neuletakin. Miehen mielestä en säästänyt yhtään rahaa - päinvastoin, tuhlasin sen reilu 30€ mitä langat maksoivat. Näkemyseroja... :D


Nämä oddmollyt ovat olleen pitkään jo kuolaamisen kohteitani. Tuo alkuperäinen neuletakki löytyy myös Bypiasin verkkokaupasta, josta sen alunperin bongasinkin. Koska vanhempainvaapalaisen kukkaronnyörit ovat tiukalla, enkä muutoinkaan perusta vaatteista niiden merkkien takia, päätin jälleen kerran tehdä merkkivaatteesta oman versioni. Tämä kuvien pellavatoppihan on myös näitä wannabe-vaatteitani. :)


Tihrustin alkuperäisen Odd Mollyn neuletakin kuvista mallia ja lisäksi otin mittoja omasta kaapista löytyvästä bleiseristäni. Kyseinen tekniikka toimi ihan mainiosti ja tästä jakusta tuli mielestäni ihan hyvä. Oman neulejakkuni malli ei ole ihan niin napapaita ja hihatkin ovat pidemmät kuin alkuperäisessä. Tällaiseen neuleeseen kannattaa muuten jättää hieman venähtämisvaraa eli tehdä se alunperinkin hieman liian lyhyeksi.


Jakku on virkattu pylväillä ja kaikki reunat virkkasin vielä harkkoreunaisilla pylväsryhmillä ympäri. Reunukset eivät ole ihan alkuperäisen näköiset, mutta ei ole väliksikään. Tein neulejakkuun vielä tuommoiset hämytaskut, joiden funktio on olla ihan koristeina.


Lankana käytin Novitan Cotton Bamboota ja sitä meni hieman vajaa 11 kerää. (Ihan arviolta olin ottanut reissuun mukaan juuri oikean määrän lankaa. Jei! :D) Virkkuukoukku oli numeroa 3,5. Simpukkaiset napit ovat Eurokankaasta.


Mun piti kirjoittaa tälle ohje, mutta sitten en vaan jaksanut. :D Muutenkin vähän epäreilua olisi tehdä vain S-koon ohje. Julkaisin tähän kuitenkin ottamani kuvat jakun kappaleista. Näistä näkee vähän osviittaa miten kannattaa aloittaa suunnittelu, jos tällaisen päättää tehdä. Nuo etu- ja takakappaleen nuolet indikoivat niitä kohtia, joihin virkkasin kauluksen kiinni. Kirjoitin ylös myös kappaleiden aloituspylväiden määrät.


Tämä oli mun äitienpäivä- ja syntymäpäivälahja itselleni tänä vuonna. Tekisi mieli tehdä tämä sama myös valkoisena ja harmaana. Niin kiva siitä tuli. :)

18 kommenttia:

 1. Minusta tämä on paljon kauniimpi kuin esikuvansa. Istuu nätimminen ja on muutenkin jotenkin laadukkaamman näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos! :) Osassa näistä kuvista näyttäisi, että neule ei oikein istu, mutta kyllä se ihan hyvä on luonnossa. :)

   Poista
 2. Todella kaunis, siistiä käsityötä ja pukee sinua tosi upeasti <3

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno! Ja ihan selvää säästöähän tuo oli, kun teit itse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei ole itse tekeminen säästöä, mutta tällä kertaa oli! :) Mun mielestä vähän reilu 10% alkuperäisen hinnasta on kuin rahaa laittaisi pankkiin! :D

   Poista
 4. Ihan älyttömän hieno jakku! Tee ihmeessä lisää eri värisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehkä tehdä! Laitoin jo Novitalle postia, että olisiko mahdollista saada lisää värejä tuohon Cotton Bamboo -lankaan... :D

   Poista
 5. Voi luoja miten kaunis <3 Mä niin tykkään !! Miehet ei useinkaan ymmärrä tällaisia hyviä säästämis juttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin mäkin tykkään kovasti. ^_^ Onneksi meillä ei lasketa näitä käsityötarvikkeita vaateshoppailuksi, vaan harrastusmenoiksi...tsih! :D

   Poista
 6. Ihana neuletakki, oliko sinulla mikä lanka? Kurkkasin myös tuota pellavatoppia, täytyy soveltaa samantapainen. :) kiitos ihanista ideoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lanka on Novitan Cotton Bamboo - kuten tuohon olin kirjoitellutkin... ;)

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Voi kun osaisinkin itse laskea ja säätää yms. että tämmöinen onnistuisin tekemään. Aivan ihana, upea :-) Täällä kuolaan... Ehkä joskus vielä minäkin opin. Ohjeesta olis paljon hyötyä mutta tokihan se on haastavaa jaksaa sellaisia tehdä kun on tuollaisen saanut aikaiseksi ! EHKÄ voisi onnistua jos kirjoitat ohjetta samalla kun teet itse työtä? ÄH, vie ilon varmaan itse tekemisestä ;-)

  VastaaPoista
 9. Voi kun osaisinkin itse laskea ja säätää yms. että tämmöinen onnistuisin tekemään. Aivan ihana, upea :-) Täällä kuolaan... Ehkä joskus vielä minäkin opin. Ohjeesta olis paljon hyötyä mutta tokihan se on haastavaa jaksaa sellaisia tehdä kun on tuollaisen saanut aikaiseksi ! EHKÄ voisi onnistua jos kirjoitat ohjetta samalla kun teet itse työtä? ÄH, vie ilon varmaan itse tekemisestä ;-)

  VastaaPoista
 10. Aivan upea jakku !!! Olet taitava !!!Tuollaista himoitsen itsekin, mutta en tiedä osaanko tehdä. Olisi tosi kiva, jos jaksaisit / ehtisit tehdä jonkun, edes, ylimalkaisen ohjeen :)

  VastaaPoista
 11. Hei,
  Olen loppusuoralla vastaavan virkkaamisessa��. Kuinka leveä ja korkea on tuo virkkaamasi kaulus? Olisin vinkistä kiitollinen��

  VastaaPoista
 12. Tilasin kerran tällaisen alkuperäisen -enkä tilaa enää tältä brändiltä. Neule kuin pierunkuori, lankoja törrötti, huonosti tehty, äkkiä palautukseen !sinun on kaunis, kestävä ja laadukas.

  VastaaPoista