perjantai 6. toukokuuta 2016

Vauvan helppo haaremihousuhaalari

Tämä haaremihousuista johdetulla kaavalla tehty haalari on osoittautunut oikein oivalliseksi kesävaatteeksi. On tarpeeksi väljä ja ilmava, sekä mun mielestä muutenkin kivan hiawathamainen sulkineen. Vai pitäisikö tytön kohdalla puhua Auringonkukasta? Kovin aurinkoiselta tämä kuvan kaveri kyllä näyttää. :D 


Piirsin haalarin kaavan siis sen helpon haaremihousun perusteella. Kaavan pohja on sama, mutta jatkoin pöksyjen sivulinjaa suoraan ylöspäin ja yläosa on myöskin ihan suora linja. Lahkeitten leveyteen lisäsin puoli senttiä, koska haaremihousut olivat hivenen kisakireet meidän reitevälle ja pohkeikkaalle neidille. :)


Kangas on Bloomecopenhagenin ja tämäkin Majapuulta tilattu. Haalari muodostuu siis kahdesta samanlaisesta kappaleesta, jotka ovat suorakulmion muotoisia, paitsi poislukien tuo haarakaarre. Lahkeensuut ompelin kumilankaa alalankana käyttäen, joten toimivat kivasti ilman resoria. 


Kädentiet jätin vain auki ja käänsin nurjalle puolelle saumanvarat. Toimii muuten tosi hyvin ihan perus ompelukoneen siksak trikoon ompeluun. Ei ole mun mielestäni mitenkään hölmön näköinen, vaikka aluksi pelkäsinkin niin. Pääntieksi ompelin nauhakujat ja pujottelin niihin pätkät mustaa trikookudetta. Olalla on siis kiinnitysrusetit.


Minulla ei ole ompelukonetta täällä Espanjassa mukana, vaikka niin voisi kuvitella näistä postauksista. :D En vain ole saanut aikaiseksi tätäkään haalaria blogiin ennen kuin nyt. Ajattelin, että on varmaan aika naputella tämäkin, koska laitoin tämän haalarin ja ne haaremihousutkin jo myyntiin Facebookin Ommeltujen vaatteiden kirppikselle. Tein nämä kummatkin housut jo ennen lähtöä ja ovat jo aikas naftit pituudeltaan. Eli jos joku kaipaa tyttövauvalle kokoa 62-68, niin kliks vaan tuonne kirpparille! Nuo pöksyt ja tämä neulottu jumpsuit + oheisasusteet ovat siellä myynnissä lauantain 7.5.2016. :)

2 kommenttia: