sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vauvan neulottu jumpsuit ja pipo

Ennen meidän vauvan syntymää mä ihmettelin ihmisiä, jotka pukevat vauvansa tylsän harmaisiin vaatteisiin. Itse olin varma, että harmaat vaatteet meidän lapsella olisivat yhtä todennäköistä, kuin että ottaisin lääkkeellistä puudutusta synnytyksessä. Miten sitten kävikään? No 7 epiduraalia, 1 spinaali, niiden välissä ilokaasua ja vauvan vaatekaappi täynnä harmaata! Että näin. :D


Mä näin tämän ihanan vauvan jumpsuitin mallin edellisessä eli tammikuun 2016 Suuri Käsityö -lehdessä. Halusin neuloa sen vähän keväisemmällä langalla ja päädyin käyttämään bambuviskoosi-puuvilla-sekoitetta eli Lankamaailman Bommix Bamboota (harmaa ja valkoinen) sekä Novitan Cotton Bamboota (vaaleanpunainen). Ovat samanvahvuisia ja on melkein sama materiaalikoostumuskin. Pyörittelin vaikka mitä värivaihtoehtoja mielessäni, mutta en vain päässyt yli tästä yhdistelmästä.


Lanka oli tietenkin hieman erivahvuista kuin ohjeessa käytetty, joten soveltamiseksi meni jälleen. Seurasin kuitenkin lehden ohjeen koon 68 senttimetrimittoja. Kunnes etukappaleen loppupuolella huomasin että ei jösses, tästähän tulee kisakireä nyt vasta 60cm pitkälle pikkukaverille! Nimeonmaan halusin tähän kasvunvaraa, jotta se olisi sopiva huhti-toukokuussa kun olemme lämpimissä maisemissa. Purin haalaria haaraan asti ja aloitin uusiksi neulomalla lahkeista pidemmät. Otin mallia ostamastani koon 68 collegehaalarista. Tämän valmishaalarin mitat vastasivat lehden kokoa 80! Eli vika ei selvästikään ollut käsialassani tai erivahvuisessa langassa. Oli aika mielenkiintoista soveltaa lehden kokoa 80, valmishaalarin kokoa 68, eri lankaa ja vielä saada kohdistettua hihojen raidat miehustan raitoihin. Mutta onnistuin! :)


Nämä napit muuten ovat vain ulkonäölliset hämyt. Nepparit ovat vaan niin paljon kätsymmät vauvan vaatteissa, että ne vastaavat tämän haalarin kiinnityksestä. Olisin halunnut painonapit, mutta niihin ilmeisesti tarvittaisiin jonkinsortin laite, jota en omista. Lahkeensuut olisivat saaneet olla kaposemmat, mutta näillä mennään. Muutoin olen hirmusen tyytyväinen näihin. :)

Näissä hempsukan vaaleanpunaisissa tunnelmissa toivottelen kaikille hyvää ystävänpäivää!

10 kommenttia:

 1. Mutta tuollainen vaaleanharmaa yhdistettynä johonkin toiseen väriin on oikein nätti! :)
  Söpö haalari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä harmaa-valkoinen-vaaleanpunainen miellyttää vähän liikaakin mun silmääni. :)

   Poista
 2. Onpa ihana. (: Kiva tuo napitettu alaosa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo napitettu alaosa on kyllä aika must vaipanvaihdossa ja pukemisessa muutenkin! Varsinkin kun on tarkoitus olla reissuasuna. :)

   Poista
 3. Ihan hirmu suloinen haalari!

  -Murmelita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen itsekin tällä kertaa. :)

   Poista