lauantai 23. helmikuuta 2013

BAAWO BAMBURÄTTI

Meikä on aivan hurahtanut pöllöihin! Kuten ehkä nassukirjan seuraajat ovat linkeistä huomanneet...kröh... Nyt sain vihdoin aikaiseksi väkästettyä pöllöbamburätin. Tämä Baawo on selkeästi Succaplokin Paavo-pöllöjen joku ulkomaanserkku... :D


Lankana toimii jälleen kerran ihanan pehmo ja hohteleva Bamboo-lanka.  Onneksi multa löytyy joka väristä vajaa kerä, joten tuommoisia pikkujämälankaprokkiksia on kiva vääntää... :)


Samalla kehun noita ihania Mummi ja minä -pesuaineita! Tykkään kovasti. Kuin myös mun (suht) uudesta pinkistä vaa'asta kans. Joka on muuten Tampereella sijaitsevasta OnnenOvi-sisustusliikkeestä. Muistelisin, että postittavat halutessa myös muuallekin. 


Tässä tulee Baawon ohje:

PÖLLÖROPPA
Luo 5 ketjusilmukkaa, yhdistä renkaaksi.
1. krs: Virkkaa 20 pylvästä renkulaan (1. pylväs on luonnollisesti 2 kjs.)
2. krs: Virkkaa 1 pylväs yhteen "lenksuun", 2 pylvästä, 1 pylväs, 2 pylvästä jne... (Eli yht. noin 30 pylvästä/krs.)
3. krs: Virkkaa 2 pylvästä samaan lenksuun, 2 pylvästä eri lenksuihin jne... (Yht. noin 40 pylvästä/krs.)
4. krs: Virkkaa samalla tavalla kuin kerros 3.
5. krs: Virkkaa samalla tavalla kuin kerros 3.
6. krs: Virkkaa 2 pylvästä samaan lenksuun, 4 pylvästä eri lenksuihin jne...
7. krs: Virkkaa samalla tavalla kuin kerros 6.
8. krs: eli pöllön "kulmat". Virkkaa 24 pylvästä jokainen omaan lenksuunsa. Käännä työ.
9. krs: Virkkaa 3 kjs (=1.pylväs), sitten 3 tuplapylvästä (eli ylimääräinen kierto koukulle) ekaan lenksuun. Sitten vielä 1 tuplapylväs seuraavaan lenksuun. 3 normipylvästä, 2 puolipylvästä, 8 kiinteää silmukkaa, 2 puolipylvästä, 3 normipylvästä, 2 tuplapylvästä omiin lenksuihinsa ja viimeiset 3 tuplapylvästä viimeiseen lenksuun.

SILMÄT
Valkoinen osa: Virkkaa 4 ketjusilmukkaa ja yhdistä rengas. Virkkaa 20 tuplapylvästä renkaaseen.
Musta osa: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja yhdistä rengas. Virkkaa 10 puolipylvästä renkaaseen.

NOKKA
Virkkaa 3 ketjusilmukkaa. Tee 2 pylvästä ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Käännä työ. Virkkaa 5 pylvästä (viimeiset 2 samaan lenksuun.) Käännä työ. Virkkaa 7 ketjusilmukkaa (ensimmäiseen ja viimeiseen lenksuun 2 pylvästä samaan).

Päättele langat ja ompele silmät ja nokka pöllölle.

Baawo on valmis pöllöilemään keittiössä!!! 8-)


8 kommenttia:

 1. Minkäkokoinen koukku sulla oli tuossa? Mikä on valmiin Baawon halkaisija? nimim. Vähän jo innostuin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juu, unohdin mainita, että koukku oli tosiaan numero 4 ja rätin halkaisija on 16cm. (Kropan kohdalta, ei kulmien.) Hiukka puntaroin, että olisinko tehnyt vielä yhden kerroksen, mutta tuntui noin sopivan kokoiselta mun kämmenelle. :) Jos haluaa vähän isomman, niin tuo 7. kerroksen toistaminen toimii hyvin, ilman että reuna alkaisi "käpertymään".

   Poista
 2. -Äiti, hieno pöllö. Totesi 3veeni, kerroin hänelle että se on tiskirätti. -Tee mulle tuollainen niin mä voin siivota sillä :D (pitänee harkita lapsityövoimaa ;)) Hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että 3-vuotiaskin tunnistaa pöllöksi! En ollut aluksi ihan vakuuttunut näköisyydestä... :D
   Ehdottomasti täytyy hyödyntää, jos lapsen saa tuolla siivoamaan!

   Poista
 3. Aivan mielettömän hieno pöllö! Mun on ehkä pakko tehdä tällanen kans :D :D

  Niin ja messuarvonnasta, aaargh, olin etukäteen niin hengessäni ajatellut että tuun messuille ja sit moikkaan sua mutta buukkasin sitten mummolareissun just tolle viikonlopulle! Mööh. Mut joskus toiste sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mä taas inspiroiduin niin siitä sun pesukarhurätistä, että halusin tehdä jonkun hahmorätin itekin! :D

   Voi harmi ettet pääse messuille. Mietinkin, että olispas kiva jos blogimaailmasta tutut ihmiset tulis moikkaileen sitten ihan livenä. Noh, ehkä vielä jossain törmätään. :)

   Poista
 4. tosi söpö! jos oisit postannu tän joskus kuukausi sitten, ni mun ei ois tarttenu ajatella :D kun inspiroiduin myös tosta norsiksen pesukarhurätistä, ja halusin tehä sit semmosen patalapun kaverille. mut sit kuitenkin päädyin pöllöön, ja soveltelin. mut mun pöllöst tuli kyl ihan söpö, kurkkaa http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2013/02/hu-huuu.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, hieno tuo sun pöllö! :D Mä näin eilen Tigerissa virkatun pöllökukkaron ja se on nyt vuorostaan to-do-listalla. Olis maksanut vain 3€, mutta luonto ei antanut periksi...
   Mä ajattelin kans tehdä pöllöpatalappuja samalla kaavalla, mutta vaan trikookuteesta. Pussillinen vanhoja trikoopaitoja odottaa suikaloimista... :)

   Poista