sunnuntai 9. elokuuta 2015

NEULOTTU VAUVAN HAALARI

Tämä blogi on ollut lähes vuoden päivät jäähyllä, koska allekirjoittaneella ei vaan ole riittänyt aikaa, innostusta eikä niitä tekeleitäkään. Neuloosini oli totaalisessa remissiossa. Jossain kohtaa ei huvittanut edes lukea muiden blogeja. Tauko taisi tehdä kuitenkin hyvää, sillä nyt pää pursuaa jos minkälaisia DIY-ideoita ja osa niistä on jo valmiinakin! Syy tähän uuteen innustukseen ja suurin muusani taitaa olla sisälläni kasvava "minioni". Valtaosa tulevaisuuden tekeleistä tuleekin varmaan olemaan pienen ihmisen vaatteita ja muita tavaroita.


Tämä haalari on neulottu Novitan neulehaalarin ohjeella ja Novitan Wool-langasta ja puikkonumeroilla 3,5. Tein koon 56 ohjeella, mutta haalarin kokonaispituus on lahkeesta hupun päähän 70cm. Öööööh... ensi kesäksi villahaalari??!! Onneksi noita resoreita voi toki kääntää, niin kaippa se talvellakin menee - toivottavasti! 


Tässä haalarissa on just sitten kaikki äitin lempivärit. Minttu, pinkki, liila, musta ja valkoinen. Ekat popotkin on samaa sävyä mätsätty haalarin kanssa. Varmaan hirmusen käytännöllisiä nuo vauvojen kengät, mutta oli ihan pakko ostaa kun oli niin herkullisen väriset! :) 


Ohjeesta poiketen neuloin ihan omasta päästä kuviot tähän. Halusin kerrankin kokeilla kirjoneuletta! Sädekehäähän siinä toisinaan kiristi ja aina välillä oli pakko neuloa hermoleporaitoja ilman kuvioita. Nallen päiden tilalle neuloin puput, koska musta puput nyt vaan on niin ihania. Tässä kuvassa puput näyttävät nappisilmineen vaan olevan jonkin sortin tripillä... :D Mininapit ja isommatkin ovat muuten Polinkan verkkokaupasta. Hyvä palvelu jopa näin kesällä - suosittelen! 


Kirjavan neuleen veemäisin osa: lankojen päättely! Ei sitten yhtään mun hommaani. Noh, seuraava tuotos onkin sitten melkein yksivärinen. 

15 kommenttia:

 1. Ihania uutisia ja kiva kun olet palannut kässäbloggailemaan.
  Aivan ihana haalari <3 Värit ja kuviot ja kaikki!

  VastaaPoista
 2. Onpa iloisia uutisia! Haalari on todella ihana!

  VastaaPoista
 3. Kaunis haalari! Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis haalari! Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 5. Onnea sinulle! Minunkin sisälläni kasvaa masukas. :) Kaunis haalari.

  VastaaPoista
 6. Olevinaan kommentoin tähän eilen mutta ilmeisesti puhelimella mokasin. Mutta sitä piti sanomani että IHANAAAA!!!

  Ihanaa kun bloggaat taas, ihanaa että on vauva tulossa ja aivan mielettömän ihana haalari!

  Ollaan oltu saman inspiraation lähteillä kun mullakin vauva vatsassa ja puikoilta tupsahti kirjoneulehaalari, josta tuli, Novitan ohjetta soveltaen, paljon isompi kuin piti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ihanaa mustakin kun ideaa ja tuotosta pukkaa taas. Niin ja vauvaa kans! :D

   Mulle tuli sun haalarista uusi inspis, että pitää tehdä vielä puuvillahaalari kans, kun talvella rivarin laattalattioilla semmonen lisälämmike ei olis yhtään pahitteeksi. Tällä kertaa vähän pienempi versio vaan... :)

   Poista
 7. Tän haalarin ohjeessa on ihan selkeesti virhe, mäkin tikuttelin näitä just 2 kpl, kun ystävä saa kaksoset. Ohjeen mukaan noista lahkeista tulee aaaaaaivan liian pitkät, en nyt ihan muista ulkoa, mutta kun siinä lahjeosuuksien lopussa tulee vielä jotkut kavennukset, niin siinä kohtaa on se kämmi, kun ne lahkeet vaan jatkuu ja jatkuu. Mä ratkasin ongelman niin, että kavensin ne kaikki silmukat samalla rivillä, ja niin sain sen lahkeen mitan täsmäämään kaavassa olevien mittojen kanssa. Onkin pitänyt laittaa Novitalle asiasta viestiä, mut en oo muistanut..

  Ihanan haalarin oot joka tapauksessa tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tulkitsin niin, että siinä kohtaa missä ne kavennukset alkaa, alkoi myös selkä/miehusta-osuus. Vähän niin kuin pöksyjenkin kaavoissa on semmoinen kavennuskohta haarassa. Silleesti niistä lahkeista tuli ihan järkevän mittaiset. Mutta tämä oli oma tulkintani ja oikea tulkinta ei kyllä mitenkään käynyt ohjeesta selville. Siitä siis miinukset. Ja siitä, että haalarista tuli selkeesti liian pitkä kokoon nähden! Onneksi ne vauvat kuitenkin kasvaa niin käy se sitten joskus. :D

   Poista