lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kukkaketo-tilkkutäkki

Terkkuja Torreviejasta eli Espanjan auringon alta! 8-) Tultiin tänne viettämään paria perhekuukautta. Minä kun olen äitiyslomalla ja mies vuorotteluvapaalla, niin tarjoutui mahdollisuus ottaa varaslähtö kesään. Nyt ollaan jo pikkuhiljaa kotiuduttu tänne ja ehtii taas vähän koneenkin äärelle. Ennen lähtöä suurruttelin menemään kieli vyön alla muutamat käsityöt, joita nyt on sitten vihdoin aikaa laitella tänne blogiinkin.



Ensimmäisenä halusin julkaista tämän kesäisen kukkaketoa muistuttavan tilkkutäkin, jonka ompelin meidän Tappiselle - joka täällä Espanjassa kantaa lempinimeä Tapi. :D Halusin ommella kivan piknik-peiton, joka toimisi likalla monta vuotta vielä vauva-ajankin jälkeen. Tilasin nämä Amy Butler -kankaat Nappikauppa Polinkasta ja Kankaita.comista. Polinka on siitä kivempi vaihtoehto, että sieltä saa kankaita 10cm:n siivuina ja pienemmillä postikuluilla. Kankaita.comista joutuu taas ostamaan puoli metriä kerrallaan ja postitus on vähän kalliimpaa ainakin pienemmälle satsille. Tuo punainen kangas on taasen Pip Studion tyynyliinasta silputtu. Ostin joskus sen jostain alesta ihan tilkkutarkoitukseen. Täkin turkoosin reunuksen leikkasin vanhasta lakanasta. 

Vinkkivitosena muuten, että kannattaa pestä kankaat ennen palojen leikkaamista. Minä nimittäin tarkasti millimittasin, leikkasin ja siksakkasin palaset, ennen kuin pesin ne. Virhe! Kankaat (kovin yllättävästi) kutistuivat vain toiseen suuntaan, joten jouduin mittamaan kokonaisuuden uusiksi ennen ompelemista.



Mun piti tehdä tehdä tähän täkkiin myös nätit tikkaukset, mutta jotenkin ne eivät ottaneet ihan luonnistuakseen ja päätin, että reunatikkaus saa riittää! Oli vähän kiire ja lyhyt pinna sillä hetkellä. :D Täkin taustana on vanhan päiväpeiton palanen. Kätevää tällain ulkokäytössä, että nurja puoli on musta.


Tässä tilkkupeitto kokonaisuudessaan. Hirmusen ryppynenhän se on, kun ei täällä loma-asunnossa ole silitysrautaa. Vähän  häiritsee esteetikon silmää, mutta la vida es - eli elämä on. :) 

6 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Mekin vietetään täällä Espanjassa vanhempainvapaata, tosin Carvajalissa :) Kiva tutustua sun blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin piti alunperin suunnata Malagan/Fugen huudeille, mutta jotenkin päädyttiinkin tänne Torreviejaan. :D Ilmaston puolesta voisin jäädä tänne pidemmäksikin aikaa... Kivaa lomaa teille! :)

      Poista
  2. Kiva, iloinen peitto. Ja kivaa lomaa teille.
    Olen sun blogissa luultavasti eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Juu kävin jo vierailulla. Tsemiä bloggailuun jatkossakin! :)

      Poista
  3. Ihania käsitöitä ja tuo pieni ihminen <3

    VastaaPoista