lauantai 26. maaliskuuta 2016

DIY vauvan aktiviteettilelu vol. 3

Mä olen ihan hurahtanut näihin tee-se-itse vauvan leluihin. Oikeastaan vähän kaikkiin vauvajuttuihin. Ja siihen vauvaankin tietty! :) Kun on työkseen ostellut Kaukoidästä muovileluja sekä syynännyt maahantuontivaatimuksia ja tehtaiden testiraportteja, niin jotenkin osaa arvostaa näitä itse tehtyjä leluja. 


Minähän väkersin jo samantapaisen meriheppalelun meidän Tappiselle, mutta halusin tehdä uuden vähän moniulotteisemman version. Toisen aktiviteettilelun tein kaverin vaippakakkuunOlen nähnyt lähinnä sellaisia neliskanttisia kuutioita tehtynä. Jossain näin kuitenkin kommentin, että näihin pyramidin mallisiin olisi vauvan helpompi tarttua. Taitaa olla muuten totta, ainakin tämän päiväisen treenin perusteella.  Meidän  kohta 4kk ikäinen vauva alkoi pari viikkoa sitten tavoittelemaan leluja ja osaa nyt jo hyvin tarttua niihin. Nämä tällaiset aktiviteetti-/tartuntalelut ovat siis kovassa huudossa tällä hetkellä. Tosin tänään opittiin kääntymään selältä vatsalle ja uusi lelu unohtui jo siinä kääntyilytiimellyksessä. Tämä kaveri oppi samantein, että hitto, eteenpäin pääsee myös kierimällä. Äidin täytyy siis jatkossa olla jo tarkempi lattialla lojuvista kässäjutuista. :D


Ompelin tämän pyramidin siis neljästä samankokoisesta kolmiosta. Vuorasin pari sivua sellofaanilla, jotta lelu myös rapisee. Sisällä on suklaamunan lelusäiliö ja sen sisällä riisiä. Mietin ihan kulkusta vaihtoehtoisesti, mutta jotenkin ajattelin, että tuo riisi säästää äitin hermoja enemmän. :D Säiliön ympärillä on sitten vanua.


Kaikki sivut ovat erilaista kangasta. Tässä on ohuessa kaksinkerroin virkatussa puuvillalangassa kolme helmeä. Nuo värikkäät helmet ovat Tigerista.


Tällä sivulla on "peili", jonka ympäröin pitsitarralla ja ompelin lopuksi kiinni kankaaseen. Tilasin Tappiselle arskat reissuun ja tuo "peili" oli kyseisten lasien pakkauksessa taustapahvina. Ei siitä kovin selvästi omaa kuvajaistaan näe, mutta kivasti heijastelee ja kiiltelee kuitenkin.


Tämä sivu on tehty vanhasta käsipyyhkeestä. Ihan vain tekstuurin vuoksi. Kiva hiplailla vähän erilaisia pintoja.


Viimeisenä on tällainen linnun kuva ja siitä lähtee puinen rengas. Tämä rengas näytti olevan juuri sopivan kokoinen pienille nakkisormille. Rengas ja ohuempi pitsinauha ovat Sinellistä. Kiharat nauhat ovat Polinkasta. Paksumpi pitsinauha Löytöliiteristä. Suorat nauhat entisen työpaikan askarteluvalikoimasta. Kankaat ovat osittain samoja kuin edellisissäkin tekemissäni leluissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti