sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

DIY vaippakakku

Kävin tänään toivottelemassa yhdelle kaverilleni hyvät äitiyslomat ja tulevat perheenlisäykset. Laskettuna aikana me kun ollaan jo poissa Suomen kamaralta. Sainpa siinä samalla tekosyyn väsätä kokonaisen vaippakakun! :) Olin himistellyt vaippakakun askartelua jo pitkään ja tässä se nyt on.Tällain tarkanmarkan äitiyslomalaisena oli hyvä, että melkein kaikki kakun materiaalit löytyivät jo valmiiksi kotoa. Ostin ainoastaan nämä Ikean pikkupyyhkeet (kakun 2. kerros) jotka olen todennut omassa käytössä hirmuisen näppäriksi niin puklu- kuin pyllypyyhkeinäkin. Kakun ensimmäinen kerros on leivottu Muumi- ja Naty-vaipoista. Me muuten oltaisiin haluttu käyttää kotimaisia Muumi-vaippoja meidän Tappisella, mutta käytännön kokemuksen kautta todettiin Natyt ihoystävällisemmiksi. Johtuneeko ehkä muovittomuudesta - mene ja tiedä. Kakun kolmannen eli ylimmän kerroksen tein äitiyspakkauksen kestovaippojen sisälmysosista, jotka meillä jäivät käyttämättä. Niin paljon kuin mun sisäinen ekohippini olisi halunnut kestovaippailla, niin se mukavuudenhaluinen pikkupirulainen vei kuitenkin voiton. Lahjan saaja on kuitenkin päättänyt kestovaipata, joten peukut ja vaipat sinne siis! 


Tässä näkyy lähikuvassa tuo kerrosten ympärillä oleva "vyöte". Olen siis päällystänyt pitsiteipillä värillistä paperia. Vähän heikosti erottuu, mutta nättiä oli. :)


Kaikki kakun osaset ovat itse tehtyjä. 
Tämä pilvi "sadepisaroineen" on vauvan aktiviteettilelu. Vastaavanlainen edellinen ompelemani Tappisen meriheppalelu on pikkuhiljaa saavuttamassa suosiota, kun kaveri opettelee tarttumaan leluihin. Tämä on jonkinlainen vaunulelu tmv. Tähden sisällä on helistin ja mustana möykkynä muutenkin kiinnittää kivasti vauvan huomiota. Eikä varmaan lelun saajan äitikään ole pahoillaan värityksestä. :D Vähän piti glitteriäkin saada mukaan hopealangan muodossa. Eli hopeapallero on virkkaamalla päällystetty massapallo.Tuttinauhan värkkäsin loom bandseista. Kuten tässä edellisessäkin postauksessa. 


Sukat on neulottu uudesta Novitan Eco Cotton -langasta, joka on siis valmistettu kierrätyspuuvillasta. Puuvillahan on ihan älyttömän EPÄekologista materiaalia, joten ihastuin heti tähän lankaan parempana vaihtoehtona. (Jos ette usko puuvillasta pahaa, niin miltä tuntuu esim. Araljärven kuivuminen kasaan puuvillan kastelun takia???!!!) OT, mutta suosittelen lukemaan Puuvillan likaisen tarinan! ;) 

Ai niin, minähän tein muuten pesutestin tälle langalle. Neuloin Tappiselle samanlaiset sukat ja pesin ne koneessa. Sitten vertasin niitä näihin ei-pestyihin. Eivät menneet pesussa mitenkään pahasti nypyille. Luomu- ja kierrätyspuuvilla kun rähjääntyvät yleensä herkemmin kuin normi puuvilla. Se Vestonomi minussa pääsi taas valloilleen, mutta jatketaanpa eteenpäin... :)Viimeinen osanen on kypärämyssy, mutta ilman sitä (mun mielestä hölmön näköistä) otsalerpaketta. Puuvillasta tämäkin, koska on kyseessä huhtikuussa syntyvä sankari. 


Kirsikkana kakun päällä oli tikkarikortti. Tähän en ollut järin tyytyväinen, mutta tällä mentiin. Paperipilliin askarreltu tähti toimii halpana vauvan aktiviteettileluna sekin. Halvat kun on pienen huvit! :D Kortin toisella puolella toivoteltiin onnea "Sulolle". :)Sitten kakku sellofaanin sisälle. Tässä jälleen samaista pitsiteippiä kuin niissä kerrosten vyötteissäkin. Tuo handmade-tarra on eräästä tanskalaisesta askartelu- ja sisustuskaupasta ostettu Köpiksen reissulla. (Meinasin seota lopullisesti tuolla kaupassa! Rahapussini onneksi sitä ei ole vielä Suomessa... :))Vielä vähän paperinarua koristeeksi.


Sitten me vielä ihmeteltiin yhdessä, jotta kylläpä meitin matto ja Tappisen vaatteet mätsäsivät hyvin yhteen vaippakakun kanssa! :D 

(Olipa muuten kiva huomata kakun luovutuksen jälkeen, että kameran linssissä on rasvanäpin sormenjälki ja kaikissa kuvissa sumuinen kohta...Perus!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti