sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Vauvan helpot haaremihousut (+kaava)

Vauvan saapumisen myötä olen jälleen elvytellyt ompelutaitojani. Vestonomiksi valmistumisen jälkeen olen ommellut lähinnä vain verhoja. Vaatetusalan opinnoissani vihasin eniten kaavoitusta ja sarjomista. Ja ompelua! (Erikoista sinänsä...) Olen kammoksunut erityisesti trikoon ompelua. Kuvittelin, että se olisi jotenkin vaikeaa muka. Nyt voitin kummatkin möröt ja kaavoitin trikoopöksyt vauvalle! Tosin hyvin helpot kahdesta kappaleesta koostuvat haaremihousut - mutta kuitenkin! :)Tämä Bat girl -kangas on Bloome Copenhagenin ja tilasin sen Majapuulta (näytti just nyt olevan kait loppu). Nämä nykyään tarjolla olevan ihanat trikookankaat ovat mut nimenomaan innostaneet taas ompelemaan.Halusin kaavoittaa mahdollisimman simppelit ja mukavat pöksyt. Otin malliksi yhdet kaupasta ostetut normaalimalliset housut ja piirsin kaavan niiden mukaan. Tällaiset haaremimalliset pussipöksythän sopivat loistavasti näille pienille vaippapyllyille. Etu- ja takakappaleet ovat ihan samanlaiset ja housut tosiaan muodostuvat vain kahdesta kappaleesta.Tässä on jonkinlainen kaava näihin housuihin. Meidän Tappinen on tällä hetkellä 64cm pitkä, joten arvioisin näiden olevan noin kokoa 62-68. Pohkeet ovat aika naftit meidän ruoka-aikana kotona olleelle, joten sitä kohtaa voi suurentaa aavistuksen jos käyttäjä on samanmallinen. :)Otin saumurin äitiltäni lainaan, mutta onnistuin tietysti heti kättelyssä pätkäisemään kreppilangan, enkä osannut sitä enää asentaa oikein. Eilen oli silti pakottava tarve saada nämä heti tässä ja nyt valmiiksi, joten päätin kokeilla ompelukoneen siksak-ommelta. Onnistui ihan loistavasti! Muutenkin näistä tuli tosi kivat. Taidan tehdä useammatkin tällä mallilla. :)

EDIT: Tämän PUOLIKKAAN kappaleen kokonaisleveys on siis 16,5cm.
Resoreiden korkeus on 5cm (saumanvarojen jälkeen valmiina ja kaksinkertaisena). Vyötäröresorin leveys on 36cm - tosin suosittelen tsekkaamaan oman pötkylän masun ympäryksen. :) Lahkeiden resorit ovat 13cm. Nämäkin mitat valmiina ilman saumanvaroja. 
 
  

5 kommenttia:

 1. Jos olis vielä kokonaisleveys, niin voisi jotenkin ajatella osaavansa.

  VastaaPoista
 2. Hei! Olen uusi opetteleva ompelija. Haluaisin harjoitella tämmöisistä vauvan haaremihousuista. Vauvani lähentelee kokoa 80. Kuinka paljon tuohon sinun tekemään 62/68 kokoon kannattaa lisätä että tulisi n. 80 cm:lle?
  Kiitos! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa tällain ihan heittämällä sanoa. Voit tietysti ottaa itse mittoja jostain teidän olemassa olevista pöksyistä ja tehdä sen mukaan. Tarkoituksenani on päivittää kaavaa kunhan tullaan reissusta kotiin. Se menee kuitenkin kesäkuulle ja silloin teen meidän tytölle varmaan kokoa 80. :)

   Poista
 3. Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta. Minäkin 11v aloitteleva ompelija onnistuin tekemään ihan kivat vauvan pöksyt.😊💚

  VastaaPoista