sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

AURINKONEULE


Pitkästä aikaa aurinkoisen kesäpäivän kunniaksi myös jotain itsetehtyä. Hyvänmielenaurinkoneule. :) Muutama viikko sitten tuli vain sellainen olo, että nyt on saatava jotain keltaista! Keltainen on oranssin jälkeen yksi inhokkiväreistäni, mutta aina kesäisin jaksan jostain syystä katsella tuota aurinkoista väriä.

Päätön kuva, koska neulekin on tehty ilman päätä eli aivot narikassa. Neulon pääasiassa rentoutuakseni, enkä siksi jaksa yleensä mitään monimutkaisia malleja tai kuvioita. Kateellisena katselen sitten muiden blogeista kaikkia hienoja kuvio- ja pitsineuleita.


Malli on hyvin yksinkertainen. Suora pötkylä. Värien vaihdot tein niin, että langat kulkivat koko ajan mukana ilman pätkimistä. Jos jotain vihaan, niin langanpätkien päättelyä! Neuleen yläosa on virkattu. Öh, miksikä sitä nimitetään kun vedetään lanka kerran edellisen kerroksen läpi ja sen jälkeen koukulla olevien kahden langan läpi? Semipylväs? :D Takakappaleen pääntie on ihan suora. Etukappaleeseen tein suorakaiteen muotoisen pääntien - jottei ihan kuristu. Puikkojen koko oli 5 ja koukun 4. Lankana Bambinon värit Lemonade ja White.Keltaisella 4 kerrosta aina oikein, 1 "löysä kerros" ja jälleen 3 kerrosta oikein.
Valkoisella 4 kerrosta aina oikein ja taas alusta.Kaikki kokeneet neulojat varmaasti osaavat toteuttaa tuon "löysän" kerroksen. Itse en kuitenkaan tykkää jos joku on blogannut jonkun kivan ohjeen, mutta kommentoi tyyliin "no keksikää itse". Sen jälkeen jää harmittelemaan ohjeen uupumista. Haluan rohkaista kaikkia puikkojen pariin, joten untuvikoille siis pieni tutoriaali tässä. 

Löysällä kerroksella otetaan puikon ympärille aina 2 ylimääräistä langankiertoa jokaisen normisilmukan välissä. Kierrä langan oikealta puolelta kuten kuvassa. (Kerroksen ensimmäinen silmukka neulotaan normisti, ei nosteta puikolle.)Alemmassa kuvassa näkyy kaksi ylimääräistä langankiertoa puikolla, jonka jälkeen silmukka neulotaan normaalisti. Tämän jälkeen jälleen 2 kiertoa ja silmukka jne. Viimeinen silmukka neulotaan taas normaalisti. Kun käännät työn ja aloitat uuden kerroksen, neulo jälleen sen kerroksen ensimmäinen silmukka (älä siis nosta vain puikolle). Tällä kerroksella sitten neulotaan normaalisti silmukat ja tiputetaan ylimääräiset langankierrot vain puikolta. Kannattaa vähän kiristella silmukoita matkan varrella.Tämän perhosen piti alunperin kuulua neuleeseen, mutta en lopulta keksinyt sille mitään kivaa kohtaa, joten se jäi paratiisipuuta varten, josta kerroin eilen.
That's it! Sitten vain odotellaan lisää aurinkoisia ja lämpimiä kesäpäiviä. 8)

2 kommenttia:

  1. hyvältä näyttää neule! :) alko ihan sormia syyhyttään, josko sitä saisi itsekin joskus jotain neulottua T.Ellu

    VastaaPoista
  2. No eikun puikot kehiin! Onneksi on niin ihania kesälankojakin olemassa, ettei tarvitse syksyä aina odotella. ;)

    VastaaPoista