sunnuntai 2. syyskuuta 2012

DIY BILEHILEKORKKARIT vol.2

No niin, tässä ne nyt ovat. Ihan itse tuunatut korkkarit. Kuten eilen lupasin. Ovat tosissaan kultaiset. Hain ehkä vähän enemmän vaaleampaa kullan sävyä, mutta tällaiset niistä kuitenkin tuli.
Ja sitten ohjetta näihin. Vaikka eilisessä postauksessani listasinkin jo muutamat hyvät ohjeet. 

Tarvitset siis liimaa, hilettä, siveltimen tms. ja jonkun pienen kipon, sekä foliota. Itse päällystin ihan pakasterasian foliolla. Tosin reikähän folioonkin tuli, joten askartelukipoksi jääköön. Ulkomaisissa blogeissa on käytetty "Mod Podge" -liimaa, jolle koitin kovasti hakea suomennosta lähtiessäni hankkimaan tarvikkeita. Jossakin se oli suomennettu samaksi kuin Decoupage-liima, joten ostin sitä. Kuulemma Erikeeper vedellä laimennettuna voisi toimia myös. Tämä Decoupage on sitten nimenomaan kirkkaaksi muuttuvaa sorttia. Sinooperista liima 12,90€ ja hilepurkki 4,50€. Vajaa purkillinen meni hilettä ja liimaakin vain murto-osa.Lisäksi tarvitset tietysti vanhat reissussa rähjääntyneet korkkarit.1. Suojaa korkkareiden sisäpuoli foliolla. Fiksu teippaisi myös pohjan ja tuunattavan osan rajakohdan. Minä en...
2. Annostele liima ja hile. Tähän ei ole mitään mittaohjeita. Mutun mukaan.
3. Sekoita. Hilettä on aina helpompi lisätä kuin liimaa. Suosittelen siis annostelemaan liimaa aluksi varovaisesti. 
4. Levitä pensselillä kerros hileliimaa kengälle. Anna kuivua noin puoli tuntia, kunnes liimaa näyttää kirkkaalta eikä tarraa enää sormiin. 
5. Lisää niin monta kerrosta kuin tunnet tarpeelliseksi. Vinkkinä kerrottakoon, että hilettä kannattaa laittaa aika reilusti, muuten joutuu tuhraamaan useampaan kertaan. Itse levitin 2 kerrosta ja kolmannella kerralla paikkailin vain hileettömiä kohtia.
6. Päällimmäiseksi voit levittää vielä yhden kerroksen pelkkää liimaa. Hileet voisivat vaikka pysyä paikoillaan vähän paremmin. Itse tein juurikin näin.Valmista! Ei pidä tarkastella liian läheltä. Saattaa näyttää hivenen klimppiseltä... :D Onneksi kenkiä kuitenkin yleensä katsellaan vähän enemmän yläilmoista.Esittelenpä teille tässä samalla "uudet" matkalaukkuni. Eli siis vanhat. Anoppini bongasi blogistani vintage-matkalaukkuni, jonka ostin Hämeenpuiston sisustustorilta. Kysyi sitten, jotta haluaisinko kaksi vanhaa laukkua lisää. Ai haluanko??? No tottamooses! :D Näiden lopullinen sijoituspaikka on vielä vähän mietintämyssyssä. Mutta tässä siis kengät ja laukut. Niin ja kiitokset anopille laukuista! :)

 Alemmassa kuvassa vintage-mekkoni, jonka pariksi kengät tulevat. Näiden seuraksi olisi tarkoitus vielä värkätä hapsuinen kultaclutchi. Edellisen kun lahjoitin pois. Saa nähdä taas ehdinkö... Parin viikon päästä on ystävien häät, mihin mennessä pitäisi olla valmista.Hilettä ja liimaa jäi niin paljon, että saan niistä tuunattua vielä yhdet tennaritkin. :D Niistä lisää joskus kun saan aikaiseksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti