lauantai 8. syyskuuta 2012

LETTIHUIVI

Nyt tulee ohjetta sellaisillekin DIY-ihmisille, joilla ei puikko tai koukku pysy kädessä. Tämän letitetyn huivin nimittäin osaa tehdä normipirkkokin. Tätä ei tarvitse neuloa eikä virkata. Riittää kun löytyy lankaa ja osaa letittää. 

Mittasin tähän kolmen mittanauhan pituisia eli siis 4,5 metrisiä pätkiä lankaa. Neljäkin metriä piisaisi ihan hyvin pitkään huiviin.  Käytin tähän oman lankakauppani lankasekoituksia, mm. Pixie Dustin väriä Indigo Sky, Bamboon värejä Natural, Light Aqua, Violet ja Baby Pink, Bambinon Jacarandaa, Baby Pinkiä ja Baby Tealia. Mukana oli myös pian lankakaupasta löytyvää Whipped Creamin väriä Hibiscus. Lisäksi kätköistäni löytyi satunnaisia lankoja, kuten vaaleaan liilaa mohairia, sekä tumman violettia ja moniväristä villalankaa.Kun pätkii lankoja, suosittelen sen tehtäväksi kolmessa erässä. Itse pätkin kaikki samaan kimppuun ja sen jälkeen aloin setvimään kimppua kolmeen osaan. VIRHE! Tuloksena hirveä lankatakku, jonka selvittämisessä meni ihan turhaa aikaa ja hermot. Kannattaa siis tehdä ensin kolme erillistä kimppua. Sen jälkeen sidot erillisellä langalla kaikki yhteen. Suosittelen kiinnittämään aloituspään esimerkiksi hakaneulalla kiinni jonnekin. Omani oli sohvassa kiinni. Sitten aloitetaan letittäminen.


Ensin voi nostella lankakimppuja löyhemmin letiksi ja käydä aina välillä kiristelemässä lettiä.  Ei kannata kuitenkaan liian kireälle letittää. Sitten kun on letittey tarpeeksi pitkä letti, solmitaan kummatkin päät. Ihan vaikka vain solmulla. Kuten alemman kuvan oikeassa laidassa.


Kävin muuten tänään jo ulkoiluttamassa uutta huiviani. Parasta oli, kun noin 3-vuotias pikkutyttö ihasteli bussissa kumisaappaitani. :) Vaaleanpunaiset Hait. Tykkään kovasti itsekin!


Lopuksi seuraa pieni mainospläjäys! :)

Jos innostuit huivista tai kaipailet muuten vain pienempiä pätkiä lankoja, niin kaikkia lankakaupan lankoja saa myös metreittäin. Ei tarvitse välttämättä ostaa kokonaisa keriä tai vyyhtejä. Ota siinä tapauksessa yhteyttä sähköpostilla tai lomakkeella.

Vinkkinä myös, että Pixie Dustia ja Gypsy Gardenia voi voittaa kilpailusta, joka on meneillään edelleen. Voit osallistua kommentoimalla täällä tai täällä. Aikaa on 16.9. asti. 

Lettihuiveja, tuubihuiveja + kaikkea muuta mukavaa, sekä tietysti lankoja voi tulla paikan päälle ihastelemaan ja ostamaan kolmen viikon päästä 29.-30.9. Tampereen Tallipihalle, kun La Mimmiita on Suuressa Käsityöläistapahtumassa. Infoa myöhemmin lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti