sunnuntai 13. tammikuuta 2013

HUPASET JA MINNI-PIPA

Mun värkkäilylistallani on ollut varmaan jo vuoden päivät tupsupipo kahdella tupsulla. Eli siis Minni-pipa - tampereeksi nääs. :)

Pipan lisäksi tarvitsin lapaset. Todella lämpimät sellaiset! Sitten honasin, että no mikäs parempi idea kuin neuloa ne superhyperlämpimästä ja paksusta Sister-langasta. Vielä termoksemmaksi päätin tehdä ne huovuttamalla. Huovutetut lapaset - eli siis hupaset! :DPipa ja lapaset syntyivät siis yhdestä vyyhdistä Sisteriä. Riittoisaa kun mikä. Eikä nenukka tuhise kauaa kun tuommoista paksua lankaa puikottelee. Taisivat kummatkin tekeleet syntyä yhden illan aikana. Kuvan tuubihuivihan on muuten tämä.Pipa lyhyesti: 32 silmukkaa numeron 10 puikoilla. Sitten vaan mallaillaan vähän oman pään mukaan. Loppua kohden voi kaventaa muutamaan kertaan, päätellä ja kiristää jäljelle jääneet silmukat yhteen. Saa tiedustella lisäinfoa. :)

Olen siis neulonut sileää neuletta, mutta päätin, että nurja puoli olikin kivempi, joten käänsin pipan. :) Pipan tupsut ovat Gypsy Garden langasta.Lapasten briiffi: Luo 24 silmukkaa numero 8 sukkapuikoille. 12 krs:n jälkeen nosta erilliselle langalle 4 s. peukkua varten. Neulo vielä 16 krs. Tee kavennukset; 2 yhteen 1. puikon alussa, 2 yhteen 2. puikon lopussa, 2 yhteen 3. puikon alussa ja 2 yhteen 4. puikon lopussa. Jne... Peukku; Poimi reunoilta 6 s. niiden 4:n langalle jätetyn lisäksi. Neulo 8 krs. Tee kavennukset samaan tyyliin kuin tumpussa.Tältä (yllä) ne lapaset näyttävät valmiina ja alla kuva ennen niiden hupastumista. Kastelin valmiit lapaset ja hieroin niihin mäntysuopaa. Sitten heitin pesukoneeseen 60 asteeseen kylpytakin kanssa. Vinkki! Päättele langat ennen huovuttamista. Toinen vinkki! Muista tehdä tehdä lapasista tarpeeksi suuret, koska kutistuvat tietty huovutuspesussa.Pahoittelen surkealaatuisia ulkokuvia. Ulkona hämärti ja hovikuvaajallani oli niin nälkä ja kiire syömään, että näihin pikaotoksiin oli tyytyminen... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti