sunnuntai 10. helmikuuta 2013

SUPERIISI VILLAPAITA

Mulla loppuu pian synonyymit ja superlatiivit kesken näiden helppojen tekeleitteni kanssa! :D Mutta taas tuli väännettyä yksi "skappel" eli tosi helppo ja nopsa villapaita. Tekisi mieli käyttää sitä koko ajan. Niin ihanan lämmin ja pörhis se on! Ja tekisi mieli myös vääntää näitä paitoja kaikissa sateenkaareen väreissä. Näiden neulominen on yhtä joogaamista kun voi aivot narikassa ja vaikka silmät ummessa puikotella menemään. :)



Lankana käytin tässä Eri villiä silkkilankaani ja kollegan putiikista Kidsilk Haze mohair-/silkkilankaa. Paita on luonnollinen ja lämmin kuin mikä!

Puikot kokoa 8 ja niin kuin kuvasta näkyy ainaoikein on joogattu. :) Paitsi hihan resoreihin vaihdoin nelosen puikot ja neuloin 2 oikein, 2 nurin.



Mun turvavillapaita! ♥ Se on sellainen, joka puetaan päälle elämän tuiskuja vastaan, tai kun ei ole mitään päälle pantavaa, tai kun aamulla herää väärällä jalalla ja kiukuttaa, tai kun on jotain kivaa tiedossa, tai muuten vaan... Tämmöinen pitäisi joka tytöllä olla. :)


Kesävarpaat olisivat valmiina jo kirmaamaan vihreille laitumille! Vielä tosin taitaa olla pitkään villapaidalle käyttöä...

Lisäohjeita ja silmukkamääriä saa taas kysellä jos tuntuu siltä. :) 

EDIT: Eilen laiskotti sen verran, että en jaksanut laatia ohjeita, mutta tässä tulee nyt... :)

Takakappale
Luo 70 silmukkaa. Neulo aina oikein 101 kerrosta. (Siistimpi alareuna jää näin näkyvälle puolelle.) Päättele ja valmis!

Etukappale
Luo 70 silmukkaa. Neulo aina oikein 95 kerrosta. Sitten pääntie. Neulo 26 silmukkaa. Seuraavat 18 silmukkaa päätellään. (Eli neulo vielä kaksi lisää, vedä edellinen silmukka puikon ekan yli jne...) Sitten pitäisi olla jäljellä vielä toiset 26 silmukkaa, jotka neulot normaalisti. Käännä työ ja neulo 1 kerros. Päättele 2 silmukkaa seuraavan rivin alussa. Neulo kerros loppuun ja seuraavakin. Päättele taas 2 silmukkaa. Neulo krs. loppuun ja seuraava kans. Päättele koko seuraava kerros kerralla, eli loput 22 silmukkaa. Toinen olka on roikkunut puikoilla mukana koko ajan ja nyt sen vuoro. Toista päättelyrundi samalla tavalla.

Hihat
Luo 40 silmukkaa. Neulo 66 kerrosta aina oikein. Vaihda nro 4:n puikot. Neulo 2 oikein, 2 nurin. 30 kerrosta yhteensä. Päättele.

Yhdistä kappaleet.

Oma vaatekokoni on S, mutta kuten kuvista ehkä näkyy, paita on tosi löysää mallia, menee siis ihan hyvin M:llekin. Jos on tarve isommalle koolle, niin lisää muutamia silmukoita. 

Kannattaa myös huomioida, että noin isoilla puikoilla neulottu löysä neule venähtää hieman pituutta käytössä. Kannattaa siis varata vähän venähtämisvaraa. Neuleeni on muuten pikkaisen pidempi, mitä kuva antaa ymmärtää. :)

55 kommenttia:

  1. Yksi lisäohjeista ja silmukkamääristä kiinnostunut ilmoittautuu! En oo koskaan minkäänlaisia villapaitoja värkännyt, joten tästä voisi olla hyvä aloittaa, jos siis on niin simppeli, kuin miltä näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Editoin ohjeen tuohon postauksen perään. Eilen en jaksanut, mutta nyt petrasin! :) Helppo se on kuin mikä!

      Poista
    2. Oi, paljon kiitoksia! :) Kunhan saan boleron tehtyä, niin alankin tekemään itselleni villapaitaa! :)

      Poista
    3. "Onneksi" Suomen ilmastossa villapaidalle löytyy käyttöä vuoden ympäri, niin ei ajankohdalla ole väliä... :D

      Poista
  2. Aivan ihana villapaita! Voin kuvitella, miten ihanan pehmoiselta se tuntuu. Itselläkin on puikoilla villapaita tulossa, ihan ensimmäinen villapaitayritelmäni ikinä! Saa nähdä, koska se valmistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä aivan ihanan pehmo! <3 Olen kovin ihastunut yhdistämään mohairia muihin lankoihin. Kahdella langalla neule tulee nopsaa ja lämmittää muksasti. :)

      Poista
    2. Saiskohan tämä tyttö tilattua tällaisen ihanuuden valmiina? ;)

      Poista
    3. Eiköhän se onnistu! Kunhan saan ensin valmiiksi sen sun boleron... :D

      Poista
  3. Hei,
    Ihana paita! Kuinkahan paljon lankaa tuohon neuleeseen sulla meni? Haaveilen, että tilaisin putiikistasi jossain vaiheessa itselleni eri villiä silkkilankaa paitaa varten ja mietin paljonko sitä pitäisi varata :)
    t. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Tuo villapaita onkin kovasti herättänyt ihastusta. :) Eri silkkiä meni ihan hitusen reilu 2 vyyhtiä. Toisaalta jos tekee ihan vähän kapeamman etu- ja takakappaleesta, niin varmaan riittää se 2 vyyhtiäkin. Hihat ovat myös tooosi pitkät tuossa, joten muutama kerros vähemmän riittäisi ja veisi vähemmän lankaakin. Tai sitten voi jatkaa hihan resorit sekä silkillä että mohairilla ja isommilla puikoilla, niin siinäkin säästyy jo lankaa. Kannattaa tosiaan huomioida, että neule venähtää käytössä, ettei tule mekkoa, niin kuin mun ekalle "skappelille" kävi. :D

      Poista
    2. Kiitoksia nopeasta vastauksesta :)
      Täytyypä varmaan laittaa piakkoin tilausta tulemaan. On niin hurmaavia nuo uudet väritkin!

      Poista
  4. En meinaa itsekään uskoa todeksi että tein juuri takakappaleen valmiiksi ja etukappalettakin 10 cm tehtynä! Viimeksi yrittänyt 20.v (hui!) sitten yläasteella ja takakappaleeseen loppui innostus. Nyt löysin niiiiin herkullisen langan ja sen seurauksena tänne sivuillesi helpon villapaidan guuglettamisella, pakko on vaan yrittää ja jatkaa että saan valmiiksi! Iso kiitos innostuksestasi ja "for dummies" -ohjeestasi, ehkä minäkin viimein onnistun :)
    Aurinkoterkuin Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa!!! :D Parasta tässä blogin ja lankakaupan pyörittämisessä onkin ne hetket, kun saa jonkun ei-neulojaharrastajan innostumaan ja jopa saamaan valmiiksi jotain. Täytyy tunnustaa, että edellisen kerran ennen tuota superiisia villapaitaa ja neulemekkoa olen itse saanut kokonaisen villapaidan valmiiksi varmaan lukioaikoina...kröhöm... :D

      Poista
  5. Hei!
    Täällä on yksi innostunut. Taitoa vaan ei ole niin paljon kuin intoa. Onko niin, että yhdistetaään Eri villiä silkkilankaa ja Kidsilk Haze mohair-/silkkilankaa yhdeksi langaksi. Eri villiä silkkilankaa tuli reilu kaki kerä, miten tuota toista? Aurinkoista kevättä Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tämän kanssa onneksi ihan kauheasti vaadita taitoa! :D
      Juu siis Eri villisilkki ja mohair neulotaan samaan aikaan, eli ikäänkuin yhtenä lankana. Mohairia meni 3 kappaletta 25g keriä. Oli aika nafti määrä, eikä riittänyt hihojen resoreihin enää, siksi tein ne pelkästä silkistä. :)

      Poista
  6. Kiitos tsempistä, etukappalekin valmis ;) Tekis mieli jo yhdistää ne että näen vähän, vaikuttaa aika lyhyeltä 171 senttiselle mutta tosiaan varmaan venahtaa käytössä. Onko jotain jippoja miten yhdistää kappaleet (millaisilla pistoilla tms.) ja höyrytetäänkö (olen joskus kuullut sellaisesta mutten ymmärrä mitä se vaikuttaa!)
    Jännää, ehkä saan hihat jo huhtikuussa valmiiksi ja tästä vappuneuleen! Värikäs ainakin, lankana mulla siis Katian Memory kaikissa ihanissa turkoosin, vihreän ja punaisen eri sävyissä, nam tykkään niin <3
    Aurinkoterkuin Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän oot jo sitten voiton puolella! :D Voithan yhdistää etu- ja takakappaleen jo olkapäistä, niin näet vähän pituutta. Mulla ainakin tosiaan venähti käytössä valmis paita semmoisen 10cm. Riippuu muuten vähän, että kuinka löysää neulosta olet tehnyt eli minkäkokoisilla puikoilla? Jos on todella löysää, niin venähtää vähän enemmän.

      En näe tarpeelliseksi höyryttää, jos olet olet neulonut ainaoikein? Ehkä sileää neuletta (oikealla oikein ja nurjalla nurin) höyryttäisin, koska se vetää reunoja vähän rullalle.

      Täytyi ihan googlettaa, että mitähän ne mun käyttämät pistot on nimeltään... :D Eli tikkipistoja ne näyttäisi olevan. Niillä mä yhdistän kappaleet. Oikeat puolet vain vastakkain ja nurjalta pistelemään.

      Tsemppiä loppurutistukseen! Onhan tässä vielä kuukausi aikaa vappuun! :)

      Poista
    2. Kiitos! 8 puikot ja löysäähän tuo on, en osaa hampaat irvessä neuloa ;) Kiitos vielä neuvoista. Kiinnitänkö seuraavaksi hihat kokonaan ja viimeisenä sivusaumat vasta? (ei, en todellakaan ehtinyt yöllä aloittakaan hihoja, kunhan kysyn etukäteen!)
      Kahden pienen lapsen kanssa neulominen on pakko jättää lasten nukkumaanmenon jälkeiseen aikaan ja silloinkin usein vähän väsyttää ;) Ja jos unohtaa kutimet johonkin niin kaksi kissaa saattaa neuloa myös yöllä!

      Poista
    3. Sehän on tietty vähän makuasiakin, mutta niin minä olen tainnut aina tehdä. Ensin olat, sitten hihat etu- ja takakappaleeseen, sen jälkeen sivusaumat miehustasta ja hihoista kans.

      Neulomiseen on aina ihan liian vähän aikaa! :) Muiden blogeja lukiessani jaksan aina ihmetellä, että miten ihmiset kerkiää??!!! Itselläni ei ole yhtään lasta ja kissakin asuu nykyään äitillä. :D Silti ei tunnu aika riittävän.

      Poista
  7. IHANA! Mä haluan neuloa myös tällaisen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo syksyisen kalsea ilma alkaa varmaan tehdä tehtäväänsä, kun itseänikin alkaa jälleen neulominen houkuttaa... :)

      Poista
  8. Ihana paita ja itsekin innostuin kokeilemaan. Ainut kysymys on tällä hetkellä, kuinka leveä tuo siun neuloma paita suurinpiirtein on? Tietäisin onko tuo aloittelemani lähellekään oikean kokoinen, eri langasta kun on.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirmu vaikea sanoa enää alkuperäistä leveyttä, kun paita on venähtänyt käytössä. Suosittelen ottamaan malliksi jonkun mielestäsi sopivan levyisen paidan kaapistasi ja neulomaan mallitilkun silmukkamäärän mukaisesti. Jos teet nro 8 puikoilla, niin tuossa oli vinkkiä silmukkamäärään, mutta muussa tapauksessa suosittelen aina mallitilkun neulomista. Toivottavasti onnistuu! :)

      Poista
  9. Moikka pitkästä aikaa!

    Kaivoin syysneuleen kaapista, se valmistui samalla alkukesästä kuin helteetkin ja jäi käyttämättä! Ongelma kuitenkin on siinä sen pituus, se jäi lysyeksi niinkuin pelkäsinkin :/ Ei ihan napamalli mut melkein! Olen sitä kotona iltaisin nyt käyttänyt muttei ole venynyt. Mietinkin nyt että venyisikö kosteana (on kyllä jo tosi löyhää silmukkaa..) vai onnistuisiko esim. samanlaisen resorin teko kuin hihoissa on, jälkeenpäin? Voiko silmukat poimia neuleen alareunasta ja tehdä "väärinpäin" resorin? Ja ommella tarpeen vaatiessa sivusaumat kiinni lopuksi, mulla ei ole isoa pyöröpuikkoa..

    Tämä on kyllä muuten niin taivaallinen ja herkulliset syksyn värit! Kiitos jos jaksat vielä auttaa:)
    Aurinkoisin syysterkuin Emilia

    VastaaPoista
  10. No heippa! :)

    Voisit tietysti ensin kokeilla sellaista kikkaa, että laitat neuleen tuulettumaan vaikka partsille yön yli. Minulla ainakin venähti vähän viileässä ja kosteassa ilmassa. Jos ei auta, niin resori onnistuu todellakin vielä jälkeenpäinkin. Olen itse neulonut monesti resorin vasta jälkikäteen. Jos tarvitset vinkkiä silmukoiden poimimiseen, niin suosittelen ihan googlamaan esim. "silmukoiden poimiminen reunasta". Toivottavasti onnistaa ja saat neuleesta vielä mieleisesi! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos vinkistä, kokeillaan! Meillä ei kyllä ole parveketta aikä muutakaan katosta ja nyt on aikamoisia sadepäiviä lupailtu mutta kokeilen ensin suihkun jälkeen roikotella ja sateettomana yönä ulkona :) Tai en tiiä haittaisiko vaikka kastuisi läpimäräksikin henkarissa roikkuessaan..

    Infoon vielä kuinka kävi, mietin jo mistä langasta teen seuraavan, en olisi ikinä uskonut tekeväni KAHTA villapaitaa, kiitos :D

    VastaaPoista
  12. Hei, ihana ohje, olen jo pidemmän aikaa etsinyt sopivaa, millä kokeilisin ihka ensimmäistä villapaitaani :) jos ostan n. 6-8 puikkokoon lankaa (en hallitse ihan oikeita termejä! :D) niin kuinkahan paljon lankaa grammoina menisi? :o Tuosta toisesta langasta puhuit että 3x25g mutta ymmärsin varmaan jotenkin väärin, kun koko paitaan menisi sitten alle 100g lankakerä :D ja ohje on varmaan sovellettavissa pienemmille puikoille, jos vain hitusen lisää silmukoita? Kiitos vielä kivasta blogista, piristi mieltä kun sattumalta löysin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ensimmäisenä lähtisin siitä, että etsit mieleisesi langat ja sitten valkkaat niihin suositellut puikot. :) (Tosin itse tykkää usein neuloa kokoa isommilla kuin suositus, siten saan hieman väljempää neulosta.) Paasaan aina koetilkkujen puolesta ja sitä suosittelen sinullekin. Eli neulot pienen tilkun, sitten mittaat ja lasket siitä paitaan tarvittavan silmukkamäärän. Langan menekkiä on hirmu vaikea sanoa yleispätevästi, kun se vaihtelee langan paksuuden ja käsialan mukaan. Jonkinlaisen keskiarvo voisi ehkä olla noin 600g lankaa. Jos ostat langan yksityisestä lankakaupasta, niin kysy ihmeessä myyjältä suositusta. Perus Novitan lankoja saa varmaan lisää aina kaupasta, jos loppuu kesken. En muista enää tuota oman neuleeni lankamenekkiä, mutta ohutta mohairia meni toki grammoissa vähemmän kun paksumpia lankoja olisi mennyt. Olihan minulla sitten vielä mohairin lisäksi villisilkkilankakin tuossa. Toivottavasti oli vinkeistä apua ja toivottelen tsemiä ekaan villapaitaasi! :)

      Poista
    2. Kiitos paljon! :) Näillä eväillä innokkaana lankakaupoille! :)

      Poista
  13. Niin helppo ohje että saattaa ihan aloittelijakin tän tehdä kunhan eka harjottelee muutaman tilkkusen noita silmukan päättelemisiä ja oikeita ja nurjia ja lisäämisiä ja ja ja... Tietty itse olen xxs kokoinen niin mitähän sitten pitäisi tehdä noiden silmukkojen koolle? Oisko myös yhtä yksinkertaista ohjetta tällaista samanlaista villistä varten mut poolokauluksella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä on helppo kuin heinänteko! :) Itsekin olen lähinnä XS-kokoa, joten muutama silmukka vähemmän varmaan riittänee - riippuu tietenkin jälleen langasta ja puikoista, sekä kuinka löysän paidasta haluaa. Valitettavasti ohjeita ei tule tilauksesta, vaan omista mieltymyksistäni, joten poolo-ohjetta joutuu vielä odottelemaan... ;)

      Poista
  14. Hei, väännäthän viellä juntille rautalangasta, ONKO TUO TAKAKAPPALE VAAN SELLANEN NELIÖN MALLINEN? : D En suostu uskomaan tätä näin yksinkertaiseksi? :o Ihana blogi, ihanat ohjeet :) t. eka villapaita alkoi valmistua nyt näillä ohjeilla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on ihan puhdas neliö! :D Ei mitään kavennuksia tai muitakaan kommervenkkejä. Tsemiä ekaan villapaitaan! Siitä se lähtee. :)

      Poista
    2. No ää, mun palikka alkaa tässä muodostua, kerrotko äkkiä että kuinka pitkä tän pitäis suurinpiirteen olla kun jos teen tästä 101 kerrosta niin tästä tulee heleposti joku ruumisarkunpeitto :-D On meinaa erikokoset kutomavehkeet niin tarvis tietää vaan näitä mittoja : )

      Poista
    3. Kantsii mallailla vaan päälle sitä ja lopettaa neulomisen sitten kun tuntuu sopivalta. :) Munkin neule on jo sen verran venähtänyt käytössä, etten osaa sanoa kuinka pitkä se alunperin oli senteissä.

      Poista
  15. Miten hihat ja etu- ja takakappaleen silmukkamäärät osaisi suhteuttaa jos lähtee tekemään erikokoista paitaa? Tavoitteena ois saada n. 146 kokoinen villapaita.. Jos silmukkamäärän vaikka laskisi neljäänkymmeneen, niin miten sitten menisi noi kaventamiset/päättelyt ja hihat? Pitäiskö eka päätellä etu ja takakappale jos ne saa tehtyä ja sitten laskea montako silmukkaa siinä hihanreiässä on? Ja kun on omasta mielestään päässyt tuohon pään kohtaan niin montakohan pitää neuloa ja missä kohtaa sitten ruveta päättelemään? :SSS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus tulee näköjään vähän myöhässä jo... Mutta tosiaan, suosittelen sitä samaa kun monelle muullekin kokokyselijälle. Eli kannattaa etsiä malliksi sen kokoinen paita, jonka haluaa tehdä, neuloa sitten mallitilkku ja laskea siitä silmukat. Tai sitten etsiä jostain käsityölehdestä sen kokoinen mallineule ja ottaa siitä kokojelppiä. Kun en kuitenkaan tee tätä työkseni, vaan neulon ihan mutulla itsekin! :)

      Poista
  16. Heippa, ihan sattumalta löysin blogiisi! En ole koskaan neulonut villapaitaa (vain säärystimiä, ja nyt menossa eka tuubihuivikin...). Olisi kiva tehdä tälläinen paita, mutta siis olisi kysymys: millaiset puikot tarvii? Pitkät puikot? kuinko monta settiä? Tämä kysymys, kun kirjoitit etukappaleen ohjeessa (kauluksen kohalla) että toisen olan silmukat roikkuu, kun toista olkaa tekee?

    Ja vielä, kuinka noi kappaleet yhdistetään? Kiitos hirveesti jos vastaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pitkät puikot kyllä. Tässä paidassa käytin isompia puikkoja muuten, paitsi resoreissa pienempiä. Olan voi neuloa niin, että se toinen olka "roikkuu" siinä toisen puikon loppupäässä sen aikaa. Tai sitten toisen olan silmukat voi siirtää erilliselle langanpätkälle siksi aikaa. Itse käytän tikkipistoa (kannattaa googlata) yhdistämiseen, mutta toki tapoja on monia. Tsemppiä ekaan villapaitaan! :)

      Poista
    2. .Hei vielä, olen siis edellisen viestin kirjoittaja... Ja minulla olisi vielä yksi tyhmä puikko kysymys... Siis tarvitaanko paitaan vain kahdet pitkät puikot (eri kokoiset)? Vai tarvitaanko hihoihin erilliset sukkapuikot? (eli tehdäänkö hiha suorakulman muotoon, vai suoraan sukkapuikoilla "tuubiksi"?

      Poista
    3. Tässä tapauksessa hiha on neulottu siis suorakulmioksi/neliöksi, jolloin hihan alareunaan tulee sauma. :)

      Poista
  17. Takakappale
    Luo 70 silmukkaa. Neulo aina oikein 101 kerrosta. (Siistimpi alareuna jää näin näkyvälle puolelle.) Päättele ja valmis! <-- Paljonko tuo on cm? Ja kuinka paljon silmukkaa pitää luoda, jos on XXL kokoinen ha haluaa pitempi helmaisen (eka kuvassa noin 10-20cm pidemmän)?

    Etukappale
    Luo 70 silmukkaa. Neulo aina oikein 95 kerrosta. Sitten pääntie. Neulo 26 silmukkaa. Seuraavat 18 silmukkaa päätellään. (Eli neulo vielä kaksi lisää, vedä edellinen silmukka puikon ekan yli jne...) Sitten pitäisi olla jäljellä vielä toiset 26 silmukkaa, jotka neulot normaalisti. Käännä työ ja neulo 1 kerros. Päättele 2 silmukkaa seuraavan rivin alussa. Neulo kerros loppuun ja seuraavakin. Päättele taas 2 silmukkaa. Neulo krs. loppuun ja seuraava kans. Päättele koko seuraava kerros kerralla, eli loput 22 silmukkaa. Toinen olka on roikkunut puikoilla mukana koko ajan ja nyt sen vuoro. Toista päättelyrundi samalla tavalla. <-- Anteeksi mutten nyt kyllä hoksaa, siis pitää luoda 70 silmukkaa (paljonko XXL kokoiselle), neulo aina oikein 95 kierrosta (paljonko on cm?), neulo 26 silmukkaa? Miten se neulotaan? Ihan normaalisti oikein? Vai lisäämällä silmukoita se 26? Ja tuosta 26 silmukasta päätellään 18? Kummasta se 26 silmukkaa pitäisi jäädä?

    Anteeksi että kyselen typeriä, mutta olen ensimmäistä kertaa elämäni aikana tekemässä villapaitaa, joten siksi kyselen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaa erikokoisen villapaidan kuin ohjeessa, niin suosittelen neulomaan koetilkun ja laskemaan siitä silmukat ja kerrokset. Tsekkaapa edelliset kommentit. ;)
      Tuossa ohjeessa 26 silmukkaa on siis ensimmäinen olka, sitten päätellään 18s. joka on siis pääntie ja loput 26s. on se toinen olka sitten. Toivottavasti selvensi. Tsemppiä villapaitaan! :)

      Poista
  18. Ihana neule! Miten olet yhdistänyt kappaleet toisiinsa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään yhdistellä kappaleet ihan parsinneulalla ja langalla. Piston nimeä en tiedä, mutta googlettamalla löytyy useitakin vaihtoehtoja. Toki virkkaamallakin voi yhdistää. :)

      Poista
  19. Mitä lankaa tuohon voisi laittaa vaihtoehtoisesti, jos ei ole mahdollista saada tuota villisilkkiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuohon ole mitään erityistä vastausta. Olen yhdistellyt mitä milloinkin lankoja mohairin kanssa villapaitoihin. Valkkaa vaan puikkojen koon sen mukaan mikä hyvältä tuntuu ja näyttää valittujen lankojen kanssa. :)

      Poista
  20. Tuli hieno! Kiitos ohjeesta!

    Projekti meni tietenkin niin, että ensin ostin alesta lankaa, jota oli liian vähän ja, kun menin hakemaan täydennystä, oli ale-laatu myyty loppuun. Toistamiseen ostin alesta lankaa ja aloitin homman, kuitenkin varmuuden vuoksi tekemällä jonkin verran kapeamman kuin neuvoit. Hieman ennen kasaamista harmittelin kapeutta mutta päätin koota paidan kuitenkin KUNNES huomasin että olinkin ollut toisella kerralla fiksu ja ostanut lankaa riittävästi eli korista löytyi korkkaamaton vyyhti. Purin siis etu- ja takakappaleet jälleen ja tein homman vielä kertaalleen alusta. Nyt on valmis. Peruskässähommia siis (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tuli mieluinen! :) Eihän se ole kässäihminen eikä mikään, joka ei pura ja tee uusiksi joka kerta. :D Itselläni ei ainakaan ikinä kerrasta mene oikein, vaikka olisi jonkinlainen ohjekin.

      Poista
  21. Minä neulon pyöröpuikoilla tasona. Ne ovat paljon mukavammat, voi vaikka neuloa sohvalla vatsallaan tv:tä katsellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! :) Itsekin olen monesti miettinyt, että pyöröpuikoilla tulisi hyvin ilman saumoja. Täytyy vielä joskus kokeilla!

      Poista
  22. Täällä yksi tyhmä aloittelija. Käytitkö pyöröpuikkoja vai tavallisia?

    VastaaPoista
  23. Designer-putiikki Bypias pyytää tällaisista puseroista 149 e. Ollaan omia stailisteja ja tikutetaan itse. Malleja ja vinkkejä voi käydä kurkkaamassa sieltä 😀

    VastaaPoista