lauantai 23. maaliskuuta 2013

HAMPPULANKAKASSI

Tästä piti tulla ostoskassi, mutta koska olen jo niin kesäfiiviksissä, niin nimeän tämän biitsikassiksi! 8-) Tai siis saahan tällä nyt roudata ihan mitä lystää.


Olen löytänyt viime aikoina itsestäni uusia puolia. Tykkään nähtävästi nykyään myös luonnonvärisistä jutuista. Kuten huomaa hamppu- ja nokkoslankainnostuksestani sekä esimerkiksi tuosta Ikean kukkaruukusta. :) Jotain väriä täytyi tähänkin tekeleeseen saada, joten tuunasin sitä vähän Tigerista löytämilläni puuhelmillä. Vähänkö olisi tullut makea, jos olisi jaksanut virkata näitä sekaan koko kassiin. Mutta en jaksanut, joten sangat riitti.


Kassissa on vähän tiiviimpi pohja ja loput on virkattu lenksuilla.


Sangat on tehty niin, että ensin pujotellaan helmiä lankaan ja sitten virkataan. Joutuu siis pätkäisemään tietyn pituisen pätkän. Toinen vaihtari on, että pätkäsee langan ennen sankoja, pujottelee helmet ja sitten aloittaa uudella langalla.


Tää pakkais termarinsa, bikininsä ja sandaalinsa ja sit tää lähtis biitsille...


...siis kolmen kuukauden päästä! *huoh*  Voikohan hamppukassista muuten jäädä kiinni tullissa??? :D


Reissua odotellessa voisin vaikka raapustaa teille ohjetta. :)

Tarvitset siis hamppulankaa - nokkoslankakin käy - vajaan vyyhdin verran. Ja virkkuukoukun kokoa 4.

Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä renkaaksi.
Virkkaa 15 pylvästä renkaaseen.
Virkkaa joka pylvääseen 2 pylvästä, eli yht. 30 pylvästä. (Eka pylväs=2 kjs.)
Virkkaa joka toiseen pylvääseen 1 pylväs ja joka toiseen 2 pylvästä.
Virkkaa samalla tavoin kuin edellinenkin kerros.
Virkkaa 2 pylvästä samaan, 2 pylvästä omiinsa, 2 samaan, 2 omiinsa jne...
Kassin pohja muodostuu siis viidestä pylväskerroksesta ja seuraavaksi tulee verkko-osuus.

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa, yhdistä piilosilmukalla kolmanteen edellisen kerroksen pylvääseen. Toista monta kertaa... Eli joka kolmanteen edellisen krs:n pylvääseen tulee kiinnitys ja väliin ja kaksi pylvästä.
Toisella verkkokerroksella "kiipeä" kolmella piilosilmukalla edellisen kerroksen (ensimmäisen) lenksun kolmanteen silmukkaan ja siitä jälleen sama rumba kuudella piilosilmukalla aallonharjalta toiselle. :) 
Tee yhteensä 25 "lenksukerrosta".
Sen jälkeen vielä viimeinen lenksukerros vähän eri tavalla. Eli nyt siirryt aallonharjalta toiselle vain kolmella kjs:lla (kuuden sijaan). Näin kassin aukosta ei tule lerpsu.

Kassin sangat virkataan kolmella pylväällä jonoa. 
Eli virkkaa kassin reunaan 3 pylvästä (1.=2kjs.). Käännä työ ja toista sama juttu. Puuhelmet virkkasin aina joka toiselle kerrokselle. Kahden pylvään jälkeen otin langalle pujotetun helmen ja asettelin sen kohdilleen ja sitten vielä viimonen pylväs. Yhteensä sangassa on 24 kolmen pylvään kerrosta. Sitten vaan virkataan sangan toinen pää kiinni kassin reunaan jälleen. Väliin jätin 8 "lenksua". Tee vielä toinenkin sanka.


VALMIS! :)

Yksi vyyhti on muuten riittänyt tähän mennessä niin kuorintakintaaseen kuin tähän kassiinkin. Jäi jopa joku epämääräinen myttykin vielä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti