maanantai 11. maaliskuuta 2013

SUPERIA HAMAHELMITERAPIAA

Mä olen viikonloppuna hoidellut lapsuuden traumojani hamahelmiterapialla. Ei siis mitään kovin vakavia traumoja, vähän vaan. Mulle ei nimittäin lapsena kerrottu, että hamahelmiä voi sulattaa silitysraudalla kuvioiksi!!! Koin suurta vääryyttä ja traumatisoiduin, kun yhdellä edellisellä työpaikalla vanha työkaverini toi töihin näytille lastensa aikaansaannoksia. Miten multa oli pimitetty tuo tieto yli 20 vuotta? Noh, nyt mun kätköistä löytyy tuhansia erisävyisiä hamahelmiä ja muutama valmis tuotoskin. Ja haavat on sulatettu umpeen. :)


Tein kaverille tuparilahjaksi legendaarisia Super Mario Bros -kuvioita lasinalusiksi. Tosin kävi taas vanhanaikaiset ja ehdin saamaan valmiiksi lauantai-iltaan mennessä vain Marion ja Luigin. Hei Muru, nämä loput on muuten sitten sulle kans! <3 :)


Värit valkkasin sen ainoan oikean version, eli vuonna -85 lanseeratun Super Mario Bros 1:n mukaisesti. Kasaria sen olla pitää! Mä olen kuitenkin ala-asteikäni hakannut sormet verillä nimenomaan sitä alkuperäistä peliä. Isäni sanoi aina, että tuon Luigin täytyy olla maalari (niinkuin iskäkin oli), koska sillä on valkoiset haalarit ja lakki. Mario on sitten varmaan muurari... :) Näiden helmien asettelu on niin terapeuttista, etten meinannut raaskia jättää näitä ja oli vähällä että olisin skipannut illanistujaiset ja jäänyt kotio askartelemaan lauantai-illaksi. Kipeetä! :DSitten vähän Tamperetriviaa paikallisille. Sinellissä oli hamat halvennuksessa, esim. hyviä "ihonvärejä". Kävelykadun Tiimarista ei löytynyt tarpeeksi isoja alustoja, ainoastaan ihan pieniä. Harrasteesta löytyi sitten monipuolinen valikoima sekä alustoja, että helmiä. Näytti alustakin olevan laadukasta tekoa, kun ei sulanut mun silitysraudan hinkkauksesta. :)


Tiedoksi hama-amatööreille, että mä ainakin silitin ihan kolmella pisteellä. Muista laittaa raudan ja helmien väliin vaan leivin- tai voipaperia. Sitäkään en olisi tiennyt googlettamatta. Silittämisen jälkeen kun asettaa jotain painavaa tuotoksen päälle, niin se ei käpristy.


Kun on tarpeeksi tohkeissaan, niin saattaa käydä näin! Kyssäristä tulikin vahingossa peilikuva. OHO! o_0 No tuo keltainen olikin liian halju, joten teen uuden. :)

On muuten ihan makuasia, että kenelle "oikeinpäin" on sulanut puoli ylöspäin ja kenelle toisinpäin... Mä tykkään, että sulapuoli on alaspäin. 

Eilen tein -blogista löytyy muuten tosi kivoja pelihahmoja sun muuta hamoista tehtynä. Mä en tosin tunnistanut noita uudempia pelejä. Mä oon varmaan vaan niin vanha! :D 

Terapia jatkuu... ja voi olla että muutama kaveri SAA lahjaksi tulevaisuudessa näitä hamahelmijuttuja...haha... :D6 kommenttia:

 1. Hauskoja :) Mä olen oppinut silittämään hamat molemmilta puolilta niin kestää paremmin lastenkin leikeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun mielestä myös. Joudun ehkä helmeilemään kaikki Mario Brosin hahmot kohta... :D Tuo molemminpuolin silitys olis kyllä hyvä idea. En ole ihan vakuuttunut, että kuinka nuo kestää aikuistenkaan leikeissä (=pippaloissa)...

   Poista
 2. Vau :) Itse olen suunnitellut koristetyynynpäällisiä neulomalla noista samoista hahmoista, mutta tääkin on aika kiva idea.

  VastaaPoista
 3. Vau! Kerrassaan upeita ja Super Mario samoin (meillä yhä toimiva 8bit pelikone) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Super Mariossa on kyllä jotain niin nostalgista! Meillä on kans silloin tällöin kavereiden kanssa battleja vanhalla kunnon Nintendolla. :D

   Poista