sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Huurteinen ja helppo villatakki + koetilkun ohje

Mä olen varsinainen helppojen ainaoikein-neuleiden tehtailija! Piti saada tämä edellinen tuotos blogiin, koska seuraavakin helppo neuletakki on enää viimeistelyä vaille valmis. Nämä helpot neuleet valmistuvat supernopsasti, koska neulon ne aina isoilla puikoilla sekä kahdella eri langalla samaan aikaan. Tämä villatakki pitää sisällään Isagerin Spinni-lankaa (väri: Jäänsininen) ja Isagerin Silk Mohairia (väri: Vedensininen). Värit ovat siis samat, vaikka hieman eri nimellä. Mä olen muuten totaalisen rakastunut Isagerin lankoihin! ♥ Ihania ovat! Mulla on muuten esittelemättä vielä yksi helppo villapaita Isagereista, joka on tosin valmistunut jo puolitoista vuotta sitten, mutta siitä myöhemmin.


Mun piti kirjoittaa ihan ohjekin tälle, mutta onnistuin unohtamaan, että minkä kokoisilla puikoilla neuloin tämän! Sen verran uskallan sanoa, että kutoset tai seiskat ne oli. :) Kuvissa ei oikein pääse oikeuksiinsa tämä villatakki, mutta ihanan pörröinen ja pehmoinen se on! Niin kuin aina mun neuleet. :) Neuloin lisäksi pienet taskut tuohon eteen. Etukappaleita kavensin kohti pääntietä, mutta takakappale on ihan suora pötkö. Hihoissakin tein muutaman kavennuksen (neuloin siis olalta alkaen kohti hihansuuta), jotta hihansuista ei tullut liian löysiä omaan makuuni.


Näiden helppojen neuleiden yhteydessä kysellään aina silmukka- ja kerrosmääriä. Suosittelen kuitenkin neulomaan aina oman koetilkun. Sillä tavoin saat selville oman käsialasi ja saat juuri sen kokoisen neuleen kun itse haluat. Villatakin ohjeen sijaan tässä siis ohje neuletilkusta. 

Ota mallia jostakin valmiista neuleestasi ja sen mitoista. Laske sen jälkeen paljonko silmukoita menee 10 sentille, yhdelle sentille ja sen jälkeen omille mitoillesi. Tässä kuvassa esimerkki omista laskelmistani. Eli takakappaleen silmukkamäärän pyöristin 64:ään. 

TAI: Yleensä itse lasken päinvastoin nuo silmukat. Eli neulon 12 silmukkaa leveän tilkun (koska reunimmaisista ei kannata laskea). Sitten lasken montako senttiä 10 silmukkaa on ja sen perusteella tarvitsemani kokonaissilmukkamäärän.

Toivottavasti tästä oli apua. Tämä tapa kannattaa ehdottomasti opetella. Vaikka viekin hetken, niin laskemalla säästää purkamisen ja uudelleen neulomisen harmituksen.

Tsemiä kaikille aloittelijoille! :)

Tämä vetää nyt pörröneuleen niskaan ja lähtee metsästämään metsästä oksia seuraavaan DIY-projektiin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti