torstai 9. elokuuta 2012

DIY TAULUT

Mielestäni tärkeintä sisustuksessa on esineiden tunnearvo - ei hinta. Siksi halusinkin kotimme seinille jotain, mikä herättää tunteita ja muistoja. Se on nähtävissä myös yhdessä edellisessä postauksessani. Päätin aloittaa DIY taulukollaasini näistä kahdesta kuvasta. Kuvat on haalittu ja kehykset Ikeasta. Kuten ihan ensimmäisissä jutuissani kerroin, minulla on sukkisfiksaatio. Johtuu (ikääni nähden) pitkästä työhistoriastani sukkiksia valmistavassa yrityksessä. Siitä taulujen aihe.


Tämän hauskan Amarin vintage-mainostaulun lahjoitin itse itselleni muistoksi lopettaessani sukkisassarina työskentelyn.


Löysin viime talvena eräältä Tampereen (Hatanpään) kirpparilta vuoden 1937 Kodin Kuvalehden. Siinä oli heti ensimmäisellä sivulla tämä vanha Suomen Trikoon mainos. Pitihän se saada! Nimittäin äitini on aikoinaan yli 30 vuotta sitten tullut Tampereelle töihin juurikin Suomen Trikoolle. Samaisessa firmassa minäkin tein ihka ensimmäiset oikeat kesätyöni. Tosin Suomen Trikoon nimi oli jo vaihtunut vuosikymmenten ja omistajanvaihdosten saatossa.

Tiesittekö muuten, että vanhaan Suomen Trikoon tehtaaseen on tulossa pian luovien alojen keskus? Ihanaa, että rakennus säilytetään. :)Kyseisestä Kuvalehdestä saisi muuten muitakin ihania pikkutauluja. Eikä lehti maksanut kuin 4€. Toisin kuin eräällä toisella tamperelaisella Laukontorin rannassa sijaitsevalla kirpparilla olisi saanut pulittaa samankaltaisesta lehdestä melkein 30€...
Nykyajan Iita voisi olla toista mieltä vanhan Husqvarnan siroudesta ja keveydestä... :)


Blondex! Tsihi. :D

Ai niin. Muistakaa tukea suomalaista työtä ja ostakaa Norlyniä, Amaria ja Voguea!

2 kommenttia:

  1. Kun olet perehtynyt työssäkin noihin sukkahousuihin, ajattelin kysäistä mitä mieltä olet miesten sukkahousujen käytöstä. Olen itse mies, ja käyttänyt jo useamman vuoden sukkahousuja pitkien housujen alla lämmikkeenä pitkien kalsareiden sijasta. Mielestäni ohuet sukkahousut ovat mukavat silloin, kun on liian kuuma pitkillekalsareille, ja liian kylmä ilman. Ne istuvat ihonmyötäisinä mukavasti jalassa. Kylmillä ilmoilla käytän sitten niin paksuja sukkahousuja, etten tarvitse erillisiä sukkia ollenkaan. Nekin istuvat mukavasti jalkaan, ei lökötä, eikä valu sukat kurttuun, eikä ole ikävää saumaa nilkassa.

    Olen kokeillut shortsienkin kanssa ja mielestäni olivat mukavat niinkin, mutta epäilen hieman ennakkoluuloja, joten en ole vielä alkanut harrastaa tätä, muutamaa kokeilua enempää.

    VastaaPoista
  2. On varmasti jokaisen oma asia, millaisia vaatteita haluaa käyttää. Toki miehenä sukkahousujen käyttäminen on aika ennakkoluulotonta ja saattaa aiheuttaa kommentteja. Toisaalta, eihän niitä kukaan näe ainakaan sieltä pitkien housujen alta. Shortsien kanssa sukkahousut olisivat ainakin itselleni outo yhdistelmä, koska harvoin shortsisäällä kaipaa sukkahousuja lämmikkeeksi. :)

    VastaaPoista