sunnuntai 5. elokuuta 2012

KULTACLUTCHI

Hapsulaukuista esittelyvuorossa on nyt se eilisen päivänsankarin lahja, josta mainitsin aiemmin. Ystäväni on samanlainen kultaa ja kimallusta rakastava harakka kuin minäkin. Laukun värivalinta ei ollut siis kovin vaikea. :) Tämä lanka ei ole La Mimmiitan valikoimasta, vaan tätä sattui muuten vaan lojumaan kotona kerätolkulla. Tilasin sitä joskus vajaa vuosi sitten Titityystä, kun kuvittelin neulovani siitä pikkujoulumekon.


Laukku on virkattu samaisilla Novitan ohjeilla, kuin se eilisen postauksen violettikin. Tosin tällä kertaa muutin ohjetta hieman, sillä langan tekstuurista johtuen hapsut eivät tahtoneet pysyä ojennuksessa, vaan tuppasivat löystymään. Ohjeen kohdassa 3-4, vedin langan ensin kahden ja uudelleen toisen kahden silmukan läpi. En siis kerralla kolmen silmukan. Näin hapsut eivät "purkaannu" niin helposti.


Ompelin laukkuun vetoketjun, vuoren ja pankkikortin kokoisen pienen taskun. Rannehihna on tehty rypytyslanka-kuminauhasta ja helmistä.


Tästä tuli niiiiiiiin hieno! Vaikka itse kehunkin. Joutuu tekemään itselleenkin vielä samanmoisen. :)


Kotoa löytyy erinäisiäkin värivaihtoehtoja metallivirkkauslangoista. Tuo sininenkin olisi aikas nätti. Tämän laukun langan väri on siis valkokulta. Jos ei halua ihan tunkkaisentummaa kultaa, on tämä raikkaampi vaihtoehto.


Laukkuun tarvitset: metallivirkkauslankaa, virkkuukoukun, vuorikangasta, vetoketjun, ompelulankaa, kuminauhaa/lankaa ja helmiä. Tuollaista kultaista ompelulankaakin on olemassa. Tähän käytin silti ihan normi valkoista lankaa. Rannelenkkinä voi käyttää myös valmista rannekorua, kuten itse käytin siinä violetissa laukussa. Tämän laukun virkkasin 3,5 mm koukulla. Ihan siitä syystä, että hukka on taas vienyt kaikki sitä pienemmät koukkuni...

Olen nyt niin tohkeissani näistä hapsulaukuista, että mietin josko tehtailisin niitä ihan myyntiin asti. :) Hapsuja on tulossa lisää myös seuraavaan neulepaitaani!

3 kommenttia:

 1. Wooow aivan tosi kaunis, rakastuin!! :) Arvo kilpailussa joskus? ^^

  http://fashionbeautymylife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Tykästyin itsekin kovin. Ei yhtään pöllömpi idea muuten tuo arpominen! Pistetään mietintään...

   Poista
 2. Juu, näitä myyntiin!

  VastaaPoista