tiistai 11. syyskuuta 2012

HELPOIN BOLERO IKINÄ!

Sarjani "Knitting for Dummies" jatkuu jälleen. :D Ei sillä, että aliarvioisin lukijoitani. Vaan siksi, koska olen aivan liian laiska neulomaan mitään kärsivällisyyttä ja ohjeiden orjallista seuraamista vaativaa.

Vuorossa niin helppo bolero, että joka Mimmikin sen osaa! Mii laiki.


Tähän tarvittiin pari kerää bambulankaa ja yksi 50g kerä mohairia, sekä nro 12 puikot. Neuloin siis samanaikaisesti kumpaakin lankaa. Sileää neuletta. Tähän leveyteen meni 50 silmukkaa. Siitä tuli tasan niin pitkä, mihin se yksi kerä mohairia riitti. :)


Tällainen pala siitä tuli. Bolero toimisi periaatteessa niinkin, että yhdistäisi vaan kulmat yhteen. Eli A-kulmat kohdikkain ja B:t myös. Testasin! Päätin kuitenkin neuloa bolerolle vielä pienet "hihat".


Kun olin päätellyt kappaleeni, poimin silmukoita uudelleen puikolle. Eli A-A väliltä 40 silmukkaa. Ja tietenkin toinen hiha B-B väliltä.(Alunperinhän silmukoita oli 50, joten skippasin joka viidennen.) Virkkuukoukku helpottaa poimimista. Puikkoina käytin näihin minihihoihin numeroa 4 ja lanka oli nyt pelkkää Bamboota. Resorineulosta, eli 2 oikein ja 2 nurin. Kerroksia on 40. Sitten vaan päätellään ja ommellaan resorikohta reunoistaan yhteen. Löysää neulosta en siis ommellut yhteen, mutta sekin olisi mahdollista. Neuleesta tulisi ehkä vielä boleromaisempi, jos päättää jatkaa hihoja myös isomman neuloksen puolelle.


Sisäinen harakkani suunnittelee vielä mahdollisesti minihihojen koristelua helmillä... :)


Tältä se näyttää edestä...
 

...ja takaa. (Variksenpelätintä muistuttava poseeraukseni vaatisi ehkä hivenen kameran edessä olemisen harjoittelua...)


Jos boleron taittaa kaksinkerroin, saa siitä oivallisesti myös hartiahuivin. Sekä yllä että alla kuvassa kaksinkertaisena.



Tämän boleron väsäämisessä ei nokka kovin kauaa tuhissut. Oli syytäkin olla nopia, sillä vielä on edessä lisää värkkäämistä ennen tulevan viikonlopun hääjuhlistelua. ¡Hasta pronto! :)


53 kommenttia:

  1. Ihana, simppeli. Kikkailematon. Sen kui vain neuloo ei tartte pahemmin miettiä kaavioita. Hmmmh, tyttäreni haluaisi tälläsen boleron. Kiva idea.

    Iloista ja värikästä syksyä. Siperoinen

    PS. Tykkään blogisi ihanista väreistä ja konstailenatomasta asenteesta.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Niinpä, kivointa on se neulominen, ei kaavottaminen. Olen kovin onnellinen, jos saan muillekin jaettua hyviä ideoita. :)

    VastaaPoista
  3. näitä knitting for dummies postauksia lisää, jos ideoita tulee mieleen! :) itse olen vasta aloittelija ja opettelen neulomaan ja tämä nyt ainakin on tekolistallani :)

    VastaaPoista
  4. Samanlaisia simppeleitä tuotoksia on ihan takuulla tulossa ohjeita vierastavalta värkkääjältä, kuten minä. :D

    VastaaPoista
  5. Osaatko kertoa ton bolerokappaleen mittoja suunnilleen? Itselläni olis meinaan nro 10 puikot ja lanka sitä mitä sattuu varastosta löytymään, niin voisin vähän suhteuttaa silmukkalukua siihen :)

    Olipas hyvä löytö tämä sun blogi! Tykästyin heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyi oikein kaivaa mittanauha esiin, kun ei ollut mitään hajua itsellänikään. :D Eli leveys (neulomisssuunnassa) on noin 54cm ja pituus 90cm. Näyttää tosin tuossa kuvassani enemmän neliöltä, että kaippa tuo boleroni on jo vähän venähtänyt... Sopivaa pituutta kannattaa testata esimerkiksi niin, että levittää kädet sivuille ja mittaa matkan kyynärpäiden välillä. Näin tein itse. :) Kun halusin "minihihat" alkamaan nimenomaan kyynärpäiden kohdalta.

      Kiitos kovasti! :)

      Poista
    2. Näin tehdään, kiitokset!

      Poista
  6. Kiitos kätevästä ohjeesta. Tämähän suorastaan houkuttelee tekemään! Vaikka aikaa ei olisikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä loppujen lopuksi kovin kauaa nokka tuhise kun käyttää tarpeeksi isoja puikkoja ja muhkeaa lankaa - tai useampaa lankaa kerralla. :) Ja aina löytyy aikaa langalle ja puikoille! ;D

      Poista
  7. Voi kun kiva!ehkä osaisin minäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos puikot pysyy kädessä niin varmasti osaat! Jos ei pysy, niin olen suunnitellut tosissani jonkinsorttista "Knitting for Dummies" -sarjaa tänne, jossa opastaisin ihan alkeista lähtien... :)

      Poista
  8. Aloitin aamulla ja sain tunti sitten valmiiksi. :D

    VastaaPoista
  9. Osaatko yhtään arvioida montako kerää 7 veljestä lankaa menee jos puikot on nro 8?
    Yleensä teen haastavia töitä ja nyt on ihanaa tehdä välillä jotain yksinkertaisempaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan heitit kyssärin! :D Villi veikkaus olisi, että parikin kerää voisi riittää. Nehän on kuitenkin kai 150g keriä... Ja saahan sitä lisää kaupasta, jos loppuu ihan kesken. :)

      Poista
    2. Kiinnostuin todella tästä boleron ohjeesta, Kysyisin sinulta,kuka meinasi tehdä 7 veljestä tämän niin paljon laitoit silmukoita? Itse meinasin käyttää samaa lankaa ja 6 puikkoja niin nyt on vähän silmukka määrä kysymysmerkkinä.

      Poista
  10. Olisko sulla lisää kivoja neuleohjeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itse asiassa tänään on ekaa päivää päällä uusi superhelppo neule! :) Täytyy vaan odotella, että ehtii kuvaamaan sen päivänvalossa...

      Poista
  11. Maksaako blogin pitäminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maksa ainakaan tämän Bloggerin eli blogspotin kautta mitään. Muista palveluista en ole sitten niin varma. :)

      Poista
  12. Boleronhan viosi tehdä myös ihan yhtenäkin kappaleena, että alottaa hihasta, sitten lisää tarvittavan määrän silmukoita, jatkaa neulomista ja kaventaa toisessa hihassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin voisi ja sillain olisikin kätsyintä. Mulla oli vain yksi kerä mohairia ja testasin ensin, että millaisen kappaleen saan siitä aikaiseksi. Sitten jatkoin molemmista päistä pelkällä bambulla hihat, koska mohair loppui kesken. Testikappale siis! :D Mutta hyvä huomio, olisin voinut mainita tuon... :)

      Poista
  13. Mitä muita neuleohjeita sinulla olisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, niitä aina pikkuhiljaa syntyy... Superiisi villapaita ja neulemekko löytyy ainakin blogista. Tällä hetkellä on bamburättiä virkkauksessa... :)

      Poista
  14. Montako kerää meni superiisiin villapaitaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Superiisiin paitaan meni mohairia 3 kerää - painoltaan 25g kukin. Se tosin loppui sen verran kesken, että hihan resorit tein pelkästä silkkilangasta. Eri villisilkkiä ei ihan 2 vyyhtiä riittänyt, eli noin 2,5 vyyhtiä (110g/vyyhti) about meni sitä kaikkiaan.

      Poista
  15. Osaatkos yhtään sanoa montako kerrosta välikappaleeseen menee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroksia näytti olevan 92 kappaletta. :) Tosin nyt väkerrän jo toista helppoa boleroa ja ajattelin vähentää muutamia kerroksia, koska neule kuitenkin venähtää hieman käytössä. Ainakin jos neuloo noinkin isoilla puikoilla kuin 12 ja suht väljää neulosta.

      Poista
  16. Tein boleroni 7 veljestä langasta ja sen reunat menivät vähän rullalle eikä se pysynyt päällä sen takia. Kokeilin virkata siihen reunuksen ja nyt ongelma ratkesi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rullaaminen on tosiaan ongelmallista kun neuloo sileää neulosta. Kyllä mullakin rullasi ihan hitusen, mutta ei kovin pahasti. Varmaankin auttoi, kun oli kaksi lankaa yhdessä ja isot puikot. Siten tuli neulos ehkä vähän painavammaksi. Hienoa, että sait ratkaistua ongelman kuitenkin! :)

      Poista
  17. Harmittaa kun muuten sain työni onnistumaan tosi hyvin, mutta bolero on hitusen liian lyhyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Tuo munkin bolero on tosiaan ikään kuin 3/4-hihamittainen. Nyt neulon kaverille samanlaista ja ajattelin lisätä resorien pituutta hieman. Auttaisiko ehkä se?

      Poista
    2. Sitähän voisi kokeilla. Kiitos neuvosta :)

      Poista
  18. Tuollasen teen heti kun saan nuo tilaustyöt alta pois. :)
    Kiitos kovasti ihanasta ohjeesta. <3

    VastaaPoista
  19. Moikka. :)
    Kysyisin sellaista että voiko kyseisen boleron tehdä myös novitan seitsemästä langasta :)
    Sillä haluan paksumman ja lämpöisemmän bolarin, koska olen melkoinen vilukissa syksyllä ja talvella. Kysyisin sellaista vielä että onnistuuko pyöröpuikoilla numerolla 8 tehä koska käsialani on löysää ja semmoista suht siistiä. ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän bolero toki onnistuu melkein mistä vaan langasta. Jos seiskaveikasta neuloo kasin puikoilla, niin siitä voi vaan tulla aika löyhä, eikä siis välttämättä kovin lämmin. Neulominenkin saattaa olla haastavampaa kun tekee suositeltua paksummilla puikoilla. Yksi vaihtoehto voisi olla neuloa kaksinkertaisesta langasta isommilla puikoilla. Suosittelen edelleen sitä koetilkun tekemistä, niin pääsee parhaiten jyvälle. :)

      Poista
    2. Kiitos neuvosta :). Koitan jos saan aikaseksi moisen :)

      Poista
  20. Moikka moij. Aivan ihana ohje!! :) Mie linkitin omaan blogiin tämän ohjeen jossei haittaa :) Kiitoksia. Ja mukavaa talven odottelua.

    VastaaPoista
  21. On kyllä kiva, kiitos "for dummies" -kuvista!! :-)

    VastaaPoista
  22. IHANA! <3
    tämä pääsee puikoille heti kun sopivaa lankaa osuu kohdalle :)
    ihana blogi muutenkin
    - anni
    http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  23. Tein oman, ja linkitin ohjeesi blogiini. Kiitos ja kumarrus. http://huopatossutehdas.blogspot.fi/2014/03/ole-bolero-d.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavuutta, että idis on inspiroinut! Ja linkitin muuten blogipostauksesi facebookkiini... :)

      Poista
  24. Jos minä ryhtyisin boleron tekoon, tekisin ensin yhden hihansuun ja lisäisin sitten ensimmäisellä suoralla kerroksella silmukkalukua ja lopuksi kaventaisin pois ne lisätyt silmukat ja tekisin resorin, niin ei tarvitsisi lopetella ja poimia silmukoita eikä olisi kuin kaksi langanpäätä (tai oikeastaan 4) pääteltävänä. Saattaisi muuten Huurre langasta tulla myös aika ihana, jos tekisi sen resorin pienemmillä puikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tuota taisikin joku jo aiemmin ehdottaa. :) Tähän omaan ratkaisuuni oli syynä se, että tuosta isosta kappaleesta piti ensin tulla villapaidan takakappale, kunnes päätin tehdä siitä ex tempore boleron. :D

      Poista
  25. Yes! Juuri sellainen nopea kiva bolero-ohje mitä etsinkin :D Nyt kun vielä saisi toteutettuakin..

    VastaaPoista
  26. Ihanan yksinkertainen ja helppo boleron ohje löytyi lopultakin! Ensin oli tuskallisen vaikeaa löytää ohjetta sellaiselle jonka haluaisin itselleni neuloa, mutta tämä pelasti. Kiitos ohjeesta! Nytpä tiedän mitä teen ihanan värisistä mohairlangoista ja vuosia aiemmin hamstraamistani Novitan Puro-langoista, kunhan on joululahjasukat ensin tehty :)

    VastaaPoista
  27. Minä tein vastaavanlaisen niin että aloitin joustinneuleosasta ja sen jälkeen jatkoin avoimelle neuleella lisäten kolmella ensimmäisellä kerroksella silmukoita ja vastaavasti toisessa reunassa ennen joustinneuletta kavensin saman määrään silmukoita kolmella viimeisellä kierroksella

    VastaaPoista
  28. Tää on tosi kiva. Etsin pitkään boleron malleja kun en osaa niitä ohjeita seurata. Jotenkin aina eksyn tähän sun sivuun. Jes!

    VastaaPoista
  29. Kiitos kovasti kommenteista. Blogi on vähän lomaillut tässä viime kuukaudet, joten vastaaminenkin on jäänyt. :)

    VastaaPoista
  30. Kivan yksinkertainen ohje! Itse olen jo vähän vaikeimpiin tottunut, mutta tämä on kivan helppo ja halutessaan jokainen voi lisätä oman vau-elementtinsä mukaan. Muuten, joko olet hihoihin laittanut niitä helmiä? Kiitos ohjeesta ja uudesta ideasta :)

    VastaaPoista