sunnuntai 13. syyskuuta 2015

TUUNATTU VAUVAN KEHTO + LIUKUVÄRIMAALATTU SEINÄ

Yksi kohta mun to-do-listaltani minionille on jälleen ruksattu yli. Mietin jonkin aikaa, että jonkinlainen kehto olohuoneeseen olisi kiva, jotta vauvalla olisi nukkumapaikka myös kodin alakerrassa. Pompottelin mielessäni vaihtoehtoina vanhaa puista kehtoa tai äitiyspakkauksen tuunaamista kattoon ripustettavaksi kehdoksi. Vanhat puiset kehdot vaan ovat ihan järkyttävän kalliita! Torista löytyi vaihtoehtoja lähinnä sadan ja kahden sadan euron väliltä. Auts. Sitten löysin tämän vanhan kehdon kahdella kympillä. Sold!


Tämän väri oli alunperin sellainen ihanan raikkaan ruskea-kellertävä *yöks*. Lähdin vähän soitellen sotaan jälleen kerran enkä tullut hankkineeksi pohjamaalia. Ei tullut järin halvaksi maalata kolmea kerrosta ei-niin-kovin-edullisella Sinellin Chalky-maalilla. Pari purkkia siinä kului ja kehdon pohjaan ei riittänytkään enää kolmatta kerrosta. Kevyesti hiomalla tästä maalista saisi ilmeisesti vintagemaisemman, mutta olin ihan tyytyväinen tähänkin lopputulokseen. :)


Ajattelin ensin maalata perinteiset vanhankehdonmaiset ruusut koristeeksi, mutta päädyin näihin tarrakoristeisiin. Aika hauskat puiset kolmiulotteiset ja kangaspäällysteiset tarrat. Älkää kysykö mistä näitä saa, koska vastaus on ylimalkaisesti Kiinasta. :D Mun päivätyöni parhaita puolia on testailla aina välillä askartelunäytteitä, joita nämäkin siis ovat.  


Kehto sopii kivasti meidän olohuoneen seinien väritykseen, koska sattumoisin omaan fiksaation tuommoiseen aqua-minttu-turkoosi-mikälie-väriin. Yksi minionin tulevista kummeista on pintakäsittelijä ammatiltaan ja hän kävikin näppäränä tyttönä maalaamassa meidän seinät viime keväänä. Toimeksianto oli "merellisen värinen liukuvärjäys". Tämä seinä on mun mielestä aivan ihana, mutta valitettavasti se ei oikein pääse oikeuksiinsa kuvissa. Päivällä luonnonvalossa liukuvärimaalaus on nätin raikas ja illalla erilaisessa valaistuksessa taas tummempi ja merellisempi. 


Yritin kaikkeni vangitakseni seinän värivaihtelut, mutta tämän parempaan en pystynyt. Hieno se kuitenkin on! :) Tarkoituksena oli maalata koko olohuone/keittiö tällä liukuvärillä, mutta päätettiin kuitenkin tyytyä yhteen tehosteseinään. Alakerrasta olisi tullut jotenkin liian synkkä muuten. Edellisessä postauksessa näkyy muuten vastakkainen seinä. Se on samaa sävyä kuin tämä, mutta yksivärinen ja vaaleampi.


5 kommenttia:

 1. Kaunis kehto. Ihan hyvin näkyy seinän monisävyisyys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ja hyvä jos edes jotenkin erottuu tuo seinä! :)

   Poista
 2. Mikä värisävy tuo on? Yritän löytää itselleni samantyylistä. :) Tosi kaunis väri!

  VastaaPoista