keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Tuunattu vauvan jumppakaari

Yksi monista vauvanjutuista jonka halusin tehdä tai tuunata itse, oli jumppakaari a.k.a. leikkikaari. Itsekkäistä syistä halusin saada sen mätsäämään sisustukseen. :) Valmislelut ja muut vauvantarvikkeet kun yleensä ovat aika kirkkaanvärisiä - ymmärrettävistä syistä toki lapsen kehitystä ajatellen. En kuitenkaan ajatellut kasvattaa minionia tätä tuijotellen, joten eiköhän lapsesta kasva ihan normaali pastellivärienkin alla. :D


Aluksi mulla oli kova ambitio tehdä jumppakaari ihan alusta asti itse käyttäen esimerkiksi hulavannetta kehikkona. Sitten näin sekä kotimaisissa että ulkomaisissa blogeissa valmiista puisista kaarista tuunattuja versioita ja tulin järkiini. Löysin käytettynä Torista tämän Ikean LEKA-jumppakaaren vitosella ja tein kaupat.


Pohjamaalasin kehikon ja sen jälkeen sudin päälle vielä valkoista kalkkimaalia pari kerrosta. Nuo pyörivät palikat sivuissa maalasin vaaleanpunaisella ja lilalla. Leluja pitelevät nupit maalasin kolmella eri värillä. Sivupalikoihin virkkasin ja kontaktiliimasin vielä erilaisia kuvioita. Uskalsin jopa liimata A-kirjaimen tuohon yhteen palikkaan. Mikäli rakenneultran kätilö tiesi minionin sukupuolen oikein, tulee tulokkaan nimi alkamaan A:lla. :) Jos jotain olen muuten oppinut sambaamisesta ja sambapukujen värkkäämisestä, niin sen, että kontaktiliima on ihan parasta tällaiseen lujaa kiinnitystä vaativaan hommaan! :D *peukku*


Tämä kolmen P:n suora - eli pupu, pinkku ja panda on amigurumityylillä virkattu ihan ilman ohjetta, netin kuvia tuijotellen vain. BlendBamboo -lanka sopii passelisti näihin hommiin. Yhden killuttimen halusin tehdä mustavalkoiseksi, koska vauvat kuulemma parhaiten erottavat tuollaisia jyrkkiä värikontrasteja. Pandan sisällä on vielä extrana helistin.


Vauvan köllöttelypeitto on vielä kesken, joten hätävaraa toimittavat nuo trikookudematot, jotka ovat osa isompaa ikuisuusprojektia. No, on mulla EHKÄ vielä reilu 3 viikkoa aikaa saada valmiiksia loput minionin diy-projektit. Sen verran minioni jo meinaa puskea vatsanahkasta läpi, että saapi nähdä malttaako asua loppuun asti yksiössään. :)

5 kommenttia:

 1. Ooh kuinka suloinen! Ja hyvä idea tuo tuunaus :) Meillä on sama kaari ihan originaalina, heräsipä hinku maalaushommiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tuosta valkoisesta tuli aika kaunis, kun en oikein perusta siitä koivupuunväristä enkä niistä kirkkaista väreistäkään. Suosittelen siis tuunaushommia! :)

   Poista
 2. Mitä maalia käytit kun on noin ihanat värit? :)

  VastaaPoista
 3. Mitä maalia käytit kun on noin ihanat värit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinellistä ostin valkoisen kalkkimaalin ja nuo värikkäät askartelumaalit (semmoisia pienehköjä putkiloita). :)

   Poista