sunnuntai 9. joulukuuta 2012

SUPERHELPPO NEULEMEKKO

Eli venähtänyt superhelppo neulepaita. Tästä siis piti alunperin tulla ihanan löysä ja simppelein mahdollinen neule. Vähän kuin suuren suosion Suomessakin saavuttanut Skappel-neule. (EDIT: linkki päivitetty.) Mua on hiukka huvittanut muuten tuo Skappel-innostus. Itse kun olen joskus 80-luvulla ala-asteella vääntänyt noita ainaoikein suoria pötkylöitä. Nyt sellainen on sitten niin kovin trendikästä kun sen tekee joku muu kuin tusinatavis... :D Eikä siinä mitään, hienoa että yhä useampi innostuu neulomisesta! :)

Kävi siis kuitenkin perinteiset. Tällä kertaa paidasta tulikin mekko, eikä toisinpäin, kuten viime keväänä... Tämä oli leveämpi ja löysempi PAITA ensimmäisen käyttökerran. Sitten tuuletin sen kosteassa ulkoilmassa. Nyt se on MEKKO.Etu- ja takakappale on siis neulottu ainaoikein. Hihat resorineulosta 2 oikein, 2 nurin. Lankana yhtäaikaa neulotut mohair- ja bambulanka. Puikkoina numero 8.
 

Tänään oli bad head day, siksi tyytyminen tällaisiin kuviin.
 

Malli on hyvin simppeli. Takakappale on ihan tasapaksu. Ei siis mitään kavennuksia tai muitakaan kommervenkkejä. Etukappaleessa on sitten hyvin yksinkertainen pääntie. 

Hihat aloitin neulomaan ylhäältä hihasuihinpäin ja samalla tein kavennuksia. 

Sitten se kettumaisin osuus, eli yhteenparsiminen! :)Jos joku kaipaa tarkempia neuvoja tai silmukkamääriä, niin kommenttia vaan perään ja infoan lisää! :)

4 kommenttia:

 1. Hei minähän tarviin ehdottomasti vähän vinkkiä noista silmukkamääristä! Ja miksei pääntiestäkin :) Vähän sormet syyhyää meinaan tuon Skappel-neuleen suuntaan, mutta alkuperäinen on aivan liian iso mun makuun. Tämä puolestaan näyttää juurikin sopivalta :)

  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tähän neulemekkoon käytin etu- ja takakappaleeseen 60 silmukkaa. Mutta nyt tein toisen "skappelin", jossa oli 70 silmukkaa. Riippuu vähän kuinka löysän eli leveän siitä haluaa. Jos maltat odottaa muutaman päivän pääntieneuvoja, kun saan aikaiseksi postattua sen uuden skappelin, niin kirjoitan siihen sitten tarkemmat ohjeet silmukka- ja rivimääristä - myös pääntiestä. :)

   Poista
  2. Minä odottelen, pitää muutenkin yrittää saada keskeneräisiä alta pois... :D Ikuinen ongelma!

   Poista
  3. Niin ja siis takakappale on ihan suora pötkylä, joten sen voi huoletta laittaa jo puikoille. :) Ei minkäänlaisia kavennuksia!

   Poista